Drivs av att vidareutvecklas, inspireras av att resa och älskar att träna hund

Det är nu tio år sedan jag tog studenten från mediagymnnaiset där jag pluggade varenda fotokurs som jag kunde komma över. Då var det analog film som gällde med egen framkallning av både rulle och printar – en till synes omöjlig uppgift som jag lärde mig att bemästra i becksvart mörker. Numera uppskattar jag dock det digitala och de möjligheter som ges vad gäller efterbehandling, men den analoga tiden har präglat mig i form av en djupare förståelse för och kunskap i att sätta ljus och komponering redan i kameran och jag värnar minst lika mycket om inte mer om printar och album nu för tiden, låt inte alla vackra bilder bara förbli digitala filer på en hårddisk. Jag lägger mycket av min tid på utveckling i form av workshops inom ljussättning och fotografering, deltagande i fotonätverk och utbildningar inom digital bildbehandling.

När jag inte roar mig med en kamera i handen tycker jag om att träna min jaktlabbe Keeto, vi spenderar många timmar på lydnadsplanen och i skogen för jaktapportering och spårträning. Jag kollar aldrig på tv men gärna på film, är otålig, har en tendens att sjunga (högt) i bilen när ingen hör och inspireras av resor, god mat och att umgås med nära och kära.

Stilrent, hjärtligt och rak – tre ord som beskriver mig och min stil

Människor. Porträtt. Det är min specialitet. Min främsta styrka är mitt öppna, enkla sätt att vara, du kommer märka att det känns avslappnat och bekvämt framför min kamera. Mina kunder är min inspirationskälla, varje bröllop och porträttsession är unika, älskar att diskutera, driva projekt och drömma stort, varje idé är värd att lyssnas på och utifrån det skapar vi era bilder och berättelse.

Hos mig väger kreativitet, formgivning och ordning och reda alla lika tungt samtidigt som jag har stor lyhördhet mot mina kunder. Att i första stadiet tillsammans med dig hitta den bästa lösningen baserat på just dina unika önskemål och förutsättningar ligger till grund för det slutresultat jag vill leverera till dig. Min bakgrund som marknadskoordinator innebär att jag har goda kunskaper i både grafisk formgivning och projektledning vilket jag ofta kan dra nytta av i min profession som fotograf, jag uppskattar att leverera effektivt och värderar det grafiska högt. Jag rekommenderar alla varmt att investera i album, det är något helt annat än att ha bilderna på dator.

Viktigast av allt: din berättelse

Du tycker att den grafiska upplevelsen är viktig, du gillar när det går undan och du vill ha kvalité från början till slut. Jag förstår dig, jag är likadan. När vi är samspelta kommer jag kunna jobba kreativt med stor lyhördhet för dina önskemål och du kommer få leverans som lever upp till dina förväntningar. Win-win. Jag lever och andas foto och min nyfikenhet inför livet generellt och mina kunder specifikt gör att jag aldrig kommer tröttna på att förmedla andra människors historier – fotografera livet.

Nu vet du lite mer om mig, nu vill jag fokusera på dig. Dig och dina bilder, din berättelse. Vad vill du? Det är vad det i grund och botten handlar om. Porträttera dig och de du älskar. Så enkelt är det.

teresebrandwold3-300x300 teresebrandwold4-300x300 teresebrandwold6-300x300

instagram2

Vi är supernöjda med Tereses insats inför, under och efter vårt bröllop. Vi kände på en gång att hon förstod vad vi ville ha i bilderna. Under konsultationen tog hon sig tid att säkerställa våra gemensamma mål med bilderna och vi litade fullkomligt på att hon skulle göra ett bra jobb. När dagen sedan kom smälte hon in bland gästerna, tog automatiskt bilder på de ögonblicken vi önskade och lyckades på ett trevligt sätt få alla våra nära med på uppställningsfoton! Det kändes naturligt att bli fotograferad utav Terese och när det blev dags för porträttfotograferingen flöt den på smidigt och kändes inte alls stel eller påklistrad. Det var befriande att ha någon som sa exakt hur vi skulle stå, titta och hålla handen! Våra bilder är fantastiska och vi skulle varmt rekommendera henne till våra bästa vänner! Tack för din insats, vi kunde inte vara mer nöjda!

Jessica & Alexander

Det kändes jättebra från första stund. Terese var noga med att förstå hur vi ville ha våra bilder och tog sig verkligen tid för detta. Förutom att hon verkligen gjorde fotograferingen till hur vi ville ha den hade hon även massa fina idéer som passade oss. Terese var dessutom otroligt proffsig, trots gassande sol och knivskarpa skuggor lyckades hon hitta perfekta vinklar. Resultatet blev precis som vi ville ha det! Sedan var det också väldigt avslappnade att fotas av Terese, en trevlig och jordnära person som varmt rekommenderas.

Jenny & Erik

Vi letade efter en fotograf till en fotografering av bland annat våra två barn i folkdräkt. Vi hittade Terese hemsida och tyckte den såg professionell ut. Vi uppskattade att Terese svarade snabbt och hade en positiv attityd och var lätt att samarbeta med. Som person upplevde vi Terese väldigt professionell, snäll och tillmötesgående. Hon kom med egna förslag inför och under fotograferingen och var dessutom väl förberedd med förslag på var vi skulle ta bilder med tanke på ljus, vind och bakgrund. Terese var väldigt lyhörd på vad vi hade för önskemål, men kom med egna genomtänkta förslag under fotograferingen. Vi uppskattade att hon visade oss bilder löpande under fotograferingen. Att ta bilder på barn i 3 och 5 års åldern är inte lätt. Men Terese lyckades fånga otroligt många fina bilder både uppställda porträtt bilder men framför allt naturliga bilder på barnen. Hon tog bilder både ute och inne och vi är jätte nöjda med kvaliteten. Vi rekommenderar henne varmt och skulle absolut använda henne igen.

Elin & Sloan

När vi bokade vår familjefotografering med Terese så kändes det självklart. Hon var proffesionell, trygg och tog bra bilder. Vi möttes av en lika bra fotograf som ledde hela familjen genom en stojjig och tokig fotografering i sensommarsolen. Bilderna var ju såklart kanon och det var super att få dom så snabbt efter sessionen! Det var en kanonupplevelse som gav underbara bilder och minnen!

Charlotte