GALLERIES

    VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

    Bokning och information

    Jag är hedrad över att ni funderar på att anlita mig som er porträttfotograf. Det är ett förtroende jag tar på största allvar och med stor värme, jag ska göra mitt absolut yttersta för att spegla er och se till att det blir en fin upplevelse. Jag fotograferar endast ett begränsat antal uppdrag varje år och arbetar hårt för att möta mina kunders höga förväntningar. På den här sidan har jag samlat de vanligaste frågorna och funderingarna. För ytterligare frågor, skicka gärna ett mail.

    En stor betydelse för hur en bild ser ut beror på hur man kopierar den och jag är stolt över att kunna erbjuda er hela kedjan – från fotografering, via bildbehandling till färdig produkt. Kvalitet kommer alltid i första hand, jag lägger stor omsorg på att enbart leverera bra bilder, både ur ett tekniskt och estetiskt perspektiv. Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där ni gör lustiga miner eller blundar. Vanligen visar jag runt 30 bilder på en bildvisning, samtliga fullt redigerade så ni kan se hur de skulle bli när ni beställer de som produkter eller digitala filer.

    SÅ GÅR DET TILL

    Köp bara bilderna du älskar

    Vad ingår i dina porträttpaket?

    Fotograferingsavgiften på 1400 kr betalas mot faktura vid bokning för att säkerställa er tid och i denna ingår:
    - TIllgång till min kundsida med all information ni behöver inför er fotografering
    - Förberedelse, planering och service innan, under och efter fotograferingen
    - Fotografering 30-90 minuter i min studio eller valfri plats utomhus
    - Film, framkallning, inscanning och bearbetning
    - Personlig bildvisning i studion
    - Milersättning inom 20 km från Täby
    - Upphämtningstid för inspektion och för att få hem era efterlängtade produkter

    Digitala bildfiler och produkter köper ni sedan separat vid den personliga bildvisningen ett par veckor efter er fotografering, för att ni ska få precis det ni vill ha, endast de bilder ni älskar. När fakturan är betalad så beställs era produkter och era digitala filer levereras via länk.

    Hur levereras våra bilder och när får vi dom?

    Ni hämtar era fysiska produkter i min studio i Täby alternativt så skickar jag de hem till er till självkostnadspris. Samtliga produkter görs för hand och leveranstiden varierar beroende på vilken leverantör de beställs från, det kan ta upp till 8 veckor att få leveransen efter det att fakturan är betalad. Jag vet att ni är förväntningsfulla på att få era bilder och snabba leveranser är något jag värderar högt, så jag gör alltid mitt yttersta för att hålla nere leveranstiden. Digitala filer levereras vanligen omedelbart efter det att fakturan är betalad.

    Vad menas med högupplöst fil?

    När man pratar om låg- och högupplösta filer så pratar man om olika format på bilderna, anpassade för olika ändamål. När jag levererar högupplösta filer är de 300 dpi och upp till 7300 pixlar på längsta sidan (minus eventuell beskärning) och anpassade för att tryckas – en tapet, ett album eller en förstoring. Svartvit digital kopia ingår utan extra kostnad när du köper en digital fil, bara att meddela mig att det är det ni önskar.

    Album och printar, vad gäller?

    Jag gör urval och designar ert album utifrån berättelsens skull, för att ni ska få ett album som speglar hela er fotografering. Ni får gärna komma med input om det är några särskilda bilder ni vill ha med i albumet. När albumet är klart få ni en länk för att digitalt kunna titta i albumet och godkänna det innan det trycks. Albumen beställs från Europa och har en leveranstid på upp till två månader från det att jag skickar det på tryck. Om ni köper högupplösta digitala filer kan ni själva beställa album om ni önskar. Fysiska produkter är något jag varmt rekommenderar, det slår digital bildvisning alla dagar i veckan! Vill ni beställa förstoringar på egen hand så rekommenderar jag ett matt papper för snyggast finish. Kom ihåg att säkerställa så att de inte adderar extra kontrast eller liknande.

    HAR DU FÖRSÄKRING? HAR DU BACKUP UTRUSTNING? VAD HÄNDER OM DU ELLER VI BLIR SJUKA?

    Jag har utrustnings- och ansvarsförsäkring. Dubbel utrustning samt dubbla minneskortfack säkerställer att backup sker kontinuerligt under hela fotograferingen vilket innebär att jag skyddar mig för att bilderna inte ska gå förlorade om något kort skulle haverera innan inläsning.

    Jag sparar alltid allt material på dubbla hårddiskar och molntjänst till dess att leverans har skett. Det är mina varmaste rekommendationer att ni tar för vana att ta backup på alla era filer med jämna mellanrum. Hårddiskar har en begränsad livslängd, så gör en backup redan idag. Spara gärna era mest värdefulla dokument och bilder på ett annat ställe än hemmet, ifall brand eller inbrott skulle ske.

    Vid sjukdom så hittar vi en ny tid som passar er, ring eller sms:a mig så fort ni kan. Vid fotografering utomhus är jag beroende av ljuset så vid väldigt mulet alternativt regn så förbehåller jag mig rätten att boka om med kort varsel och så hittar vi en ny tid som passar er.

    VAD SKA VI HA PÅ OSS?

    Tips inför val av kläder

    Kläder, med sina färger, stil och material kommer påverka era fotografier mycket, så välj kläder med omsorg. Ha kläder ni trivs i och känner er fina i, det är det viktigaste. Här delar jag med mig av några tips inför klädvalet till er fotografering, om ni gillar den ljusa, pastelliga looken ni kan se i min portfolio.

    ∙ Generellt sett rekommenderar jag alltid enkla, enfärgade och klassiska plagg utan starka färger, mönster, loggor och övriga detaljer. En stilren topp kommer vara lika fin nu som om 20 år när ni tittar tillbaka på era porträtt.

    ∙ Om ni önskar en ljus bakgrund så rekommenderar jag ljusa plagg: vitt, ljusbeige, ljusgrått och alla dämpade, ljusa pastellfärger är väldigt fina på bilder och brukar ofta matcha varandra bra.

    ∙ En vanlig miss är att alla individer som ska fotograferas klär sig just individuellt. Om ni är flera som ska fotograferas ihop så prova kläderna framför en spegel och se hur ni tycker att de fungerar ihop. En bild säger mer än tusen ord, klicka här så ser du vad jag menar :)

    ∙ Vid gravid- eller bebisfotografering så tänk gärna på att klä er/barnen i löst sittande kläder så undviker ni att lämna märken på huden ifall vi ska ta bilder utan så mycket kläder (ha gärna med en tubtopp).

    ∙ Ha gärna med er ombyte, både till er själva och barnen, men gör urvalet hemma i lugn och ro för att inte bli stressad och ha beslutsångest vid fotograferingen.

    ∙ Ha gärna helt släta, hudfärgade underkläder då vid fotografering med blixt kan färger och mönsterstrukturer lysa igenom tunna, ljusa plagg.

    FLER TIPS I DENNA PDF

    PINTEREST INSPIRATION

    Warning: Undefined variable $msg in /customers/f/6/d/brandwold.se/httpd.www/wp-content/plugins/flo-launch/public/class-flo-setup-behind-scene-public.php on line 140