GALLERIES

    BÖRJAN PÅ ETT HELT NYTT LIV

    tillsammans

    Gravidfotografering

    EN DAG BARA FÖR DIG (ER)!

    Datum och tid

    FÖR DIN GRAVIDFOTOGRAFERING

    Jag rekommenderar vanligtvis att ta ta gravidbilder mellan vecka 25-35, men det är välpåigt individuellt hur du mår och känner så, så vi bokar utifrån dina förutsättningar. När jag har fått din bokningsförfrågan för din gravidfotografering återkommer jag med bekräftelse av datum och skickar dig all information du behöver för din fotografering.

    Om du bokar en studiosession spelar tiden ingen roll, men om du vill bli fotograferad utomhus rekommenderar jag en tid ett par timmar före solnedgången för att få ett mjukt och fint ljus. Om du har barn som ska vara med så anpassar vi tiden till dem och väljer en tid då de är pigga och glada.

    BOKNINGSFÖRFRÅGAN

    VAD SKA JAG HA PÅ MIG?

    En väldigt vanlig fråga inför fotografering är ‘vad ska vi ha på oss?’. Kläder, med sina färger, stil och material kommer påverka era fotografier mycket, så välj kläder med omsorg. Det absolut viktigaste är naturligtvis att ni har det som ni trivs i och känner er fina i. Här delar jag med mig av några tips inför klädvalet till er fotografering. Missa inte pdf:en för att ta del av fler tips samt fler inspirationsbilder och länk till min Pinterest board!

    ∙ Generellt sett rekommenderar jag alltid enkla, enfärgade och klassiska plagg utan starka färger, mönster, loggor och övriga detaljer. En stilren topp kommer vara lika fin nu som om 20 år när ni tittar tillbaka på era porträtt.

    ∙ Ljusa, pastelliga fotografier är mitt signum och det kräver ljus bakgrund och ljusa plagg: vitt, ljusbeige, ljusgrått och alla dämpade, ljusa pastellfärger är väldigt fina på bilder och brukar ofta matcha varandra bra.

    ∙ En vanlig miss är att alla individer som ska fotograferas klär sig just individuellt. Om ni är flera som ska fotograferas ihop så prova kläderna framför en spegel och se hur ni tycker att de fungerar ihop. En bild säger mer än tusen ord, klicka här så ser du vad jag menar :)

    ∙ Ha gärna med er ett ombyte, men gör urvalet hemma i lugn och ro för att inte bli stressad och ha beslutsångest vid fotograferingen. Välj inte kläder samma dag som fotograferingen, utan gör det i god tid.

    ∙ Jag har en stor uppsättning av gravidkläder att låna ut till din fotografering hos mig. Jag har kontakt med flera hår-och make up artister samt florist, hjälper er gärna om ni önskar lite extra styling, en hårkrans eller bukett till fotograferingen.

    FLER TIPS - GRATIS PDF

    PINTEREST INSPIRATION

    DIN UPPGIFT

    VI ÄR ALLA NERVÖSA

    FOKUSERA PÅ DIN PARTNER

    HUR JAG JOBBAR

    Först och främst, bli inte stressad. Vädret kan ändras i sista sekund. Om möjligt, boka om till en annan dag. Om det inte är möjligt på grund av schemat eller om fotograferingen sker kort inpå beräknat förlossningsdatum, överväg att fotograferas inomhus. Om du väljer att fotograferas utomhus så ta med ett paraply, praktiska kläder att värma dig med emellanåt så löser sig allt.

    Många föredrar att fotograferas inne i studion under vinterhalvåret då vädret, ljuset och temperaturen utomhus inte alltid visar sig från sin bästa sida men det finns en stor charm även med gråa och beige bakgrunder!

    Motljus ett par timmar innan solnedgång är helt fantastiskt, men även om det är mulet eller regnar så kommer dina gravidfotografier bli något alldeles extra.

    PLANERING AV ER FOTOGRAFERING

    När ni bokar en gravidfotografering kommer vi överens om vad ni vill ha för typ av bilder. Vid fotografering av er graviditet utomhus så bestämmer vi en plats tillsammans beroende på vilken stil/känsla ni vill ha i bilderna, utifrån vad som passar för årstiden (jag kommer gärna med förslag). Vid fotografering i studion finns det möjligheter till olika utseenden genom att byta bakgrunder. Vanligen när jag fotar gravida par så ser jag det som en vanlig parfotografering, men kanske lite mer extra fokus på magen. Det brukar också bli mer enskilda porträtt enbart på den blivande mamman utöver era parbilder. Jag vill porträttera er, som par, i er förväntan inför det nya men meddela gärna mig om det är någon särskild bild ni har tänkt på och önskar er.

    ∙ Gör en dag av det! Planera så att du har tillräckligt med tid för att bestämma outfit, styla håret och inte behöva oroa dig för trafik och så vidare. Se till att du inte kommer till fotograferingen stressad.

    ∙ Planera att fotografera under soluppgången eller solnedgången om du vill ha ett mjukt, vackert ljus.

    ∙ Vill ni fotograferas inomhus? Om du vill fotograferas någon annanstans än i min studio så säkerställ att lokalen har högt i tak, ljusa väggar och stort ljusinsläpp. På så sätt får du ljusa pastelliga fotografier, som du kan se i min portfolio.

    ∙ Överväg att använda en professionell hår- och makeupartist. Han eller hon kommer att få dig att vara ditt bästa jag.

    ∙ Less is more. Håll det enkelt, klassikt kommer alltid att vara klassiskt när det gäller outfit, plats och rekvisita.

    Prislista

    VANLIGA FRÅGOR

    BOKNINGSFÖRFRÅGAN

    Ni köper endast köper de bilder ni älskar och vill ha. Ett par veckor efter fotograferingen är ni välkomna till studion på bildvisning alternativt så får ni ett webbgalleri. Från detta kan ni göra urval på de fotografier ni önskar beställa som digitala bildfiler och/eller produkter. Digitala bildfiler är populära och därför erbjuder jag paketpris på just dessa, men det går bra att köpa styckvis också.

    Om ni önskar produkter kan ni välja bland ett stort urval. Samtliga produkter finns presenterade i min studio där ni kan titta och inspireras av alla tavelmoduler, ramar, album och printboxar innan ni gör er beställning. Samtliga produkter är omsorgsfullt utvalda av leverantörer som levererar högsta kvalité, så er investering står sig genom generationer.

    Ladda ner fullständig prislista

    FLER RECENSIONER

    Warning: Undefined variable $msg in /customers/f/6/d/brandwold.se/httpd.www/wp-content/plugins/flo-launch/public/class-flo-setup-behind-scene-public.php on line 140