GALLERIES

    Porträtt FAQ

    [nectar_slider location=”faq” full_width=”true” slider_height=”800″]

    [heading subtitle=””]FAQ[/heading]

    [two_thirds]

    Kan du beskriva din bildstil?

    Jag strävar efter att vara konsekvent i min stil, både gällande fotograferingen och bildbehandlingen, för att du ska veta vad du kan förvänta dig för typ av bilder. Något många återkommer till när de beskriver min stil är det vackra ljuset i mina bilder och att personerna ser så avslappnade ut – två väldigt stora komplimanger för mig att höra. Jag föredrar färg framför svartvitt, gillar kontraster och ljusa toner, blandar tajta utsnitt mot lite vidare och väljer bakgrunder med omsorg. Jag har valt att uteslutande specialisera mig på porträtt; par och familjer. Mitt fokus som fotograf är alltid att få berätta din historia och jag fotar främst lifestyle med en idealiserande stil. För mig innebär det att fånga den vibrerande förväntan som finns hos ett par som just beslutat att leva resten av livet med varandra. Det är att visa en mormors stolthet när hon ser sina barnbarn växa upp. Det är att gestalta kärleken hos en familj som tillsammans kämpar mot cancer. Eller plocka fram det vackra i dig för att du helt enkelt vill hylla dig själv med nya porträttbilder. Min stil kantas av kärlek i bilderna och är öppen, uppriktig, ärlig samtidigt som mycket tanke ligger bakom val av ljus och styling av den tänkta bilden innan momenten skapas. Med skapas menar jag att jag gillar att intrigera med mina kunder, mötas, uppleva. Jag vill inte bara ge er fantastiska bilder, jag vill att ni ska gå ifrån fotograferingen med känslan att ni haft en mysig stund tillsammans. Jag poserar och får er att slappna av tillsammans genom uppgifter, som ser väldigt naturligt ut på bild.

    Vad ingår i dina porträttpaket?

    Fotograferingsavgiften på 900 kr betalas mot faktura vid bokning för att säkerställa er tid och i denna ingår:

    • Välkomstbroschyr med all information ni behöver inför er fotografering
    • Förberedelse, planering och service innan, under och efter fotograferingen
    • Fotografering 30-90 minuter i min studio eller valfri plats utomhus
    • Personlig bildvisning i studion
    • Milersättning inom 20 km från Täby
    • Upphämtningstid för inspektion och för att få hem era efterlängtade produkter

    Digitala bildfiler och produkter köper ni sedan separat vid den personliga bildvisningen ett par veckor efter er fotografering, för att ni ska få precis det ni vill ha, endast de bilder ni älskar. Jag har valt ut leverantörer som uteslutande jobbar med professionella fotografer som möter mina höga krav gällande design och kvalité. Min långa erfarenhet som grafisk formgivare med inriktning mot trycksaker gör att jag skapar starka berättelser till era album, printboxar och tavelväggar för att kunna njutas av i generationer.

    Hur går en bildvisning till?

    En stor betydelse för hur en bild ser ut beror på hur man kopierar den och jag är stolt över att kunna erbjuda er hela kedjan – från fotografering, via bildbehandling till färdig produkt. Ett par veckor efter er fotografering är ni välkomna på bildvisning, då jag valt ut era bästa bilder som jag redigerat och satt ihop till ett bildspel, ca 50 bilder. Jag bjuder på fika och så går vi igenom bilderna och en och en för att ni ska kunna välja ut era favoritbilder enligt prislistan, diskutera redigering och vilka produkter ni önskar. Avsätt en timme till er bildvisning och meddela gärna mig om ni tar med barnen så jag kan förbereda lite pyssel till dom så ni kan kika i lugn och ro. Under bildvisningen erbjuds ni rabatterade paket, när ni gör en samlad beställning underlättar det mitt arbete, därför erbjuder jag rabatt på större beställningar. Samtliga produkter finns presenterade i min studio där ni kan titta och inspireras av alla tavelmoduler, ramar, album och printboxar innan ni gör er beställning.

    Får vi se alla bilder?

    Kvalitet kommer alltid i första hand, jag lägger stor omsorg på att enbart leverera bra bilder, både ur ett tekniskt och estetiskt perspektiv. Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där ni gör lustiga miner eller blundar. Vanligen visar jag runt 50 bilder på en bildvisning, samtliga fullt redigerade så ni kan se hur de skulle bli när ni beställer de som produkter eller digitala filer.

    Vi vill ha digitala filer, kan vi köpa det hos dig?

    Jag rekommenderar alla varmt att göra produkter av sina bilder, det är lätt hänt att de förblir liggandes på datorn. Vid beställning av fysiska produkter ingår även den digitala filen i lågupplöst format så att ni kan dela med er till nära och kära på t ex sociala medier. Jag vill inte begränsa mina kunder, så självklart går det även bra att enbart köpa digitala filer om man så önskar.

    Vad ska vi tänka på inför vår porträttfotografering?

    Vid bokning av en porträttfotografering får ni min välkomstbroschyr, där det står mer utförligt kring de olika delarna inför en fotografering. Ska vi ta bilder utomhus bestämmer vi tillsammans en plats beroende på vilken stil/känsla ni vill ha i bilderna, gärna en plats som betyder och representerar er. Vid fotografering i studion finns det möjligheter till flera olika utseenden genom att byta bakgrunder. Som fotograf har jag specialiserat mig på porträtt och jag känner snabbt av vem jag har framför mig. Känner du dig inte som en van fotomodell? Slappna av, jag lovar att prestera mitt bästa för att ni ska få äkta, avslappnade bilder och jag poserar vant par för mest fördelaktiga utseende, berättar för hundföraren hur den ska skicka sin hund för att få bäst bakgrund, var föräldrarna ska leka med sina barn för bästa ljusförhållanden. Ni behöver inte förbereda er någonting inför vår träff, jag är gärna med och drar upp riktlinjer med stor lyhördhet inför era önskemål. Ha gärna med ombyte, om barnen blir smutsiga eller dräller när de äter är det lätt löst med en extra tröja. Planera gärna klädseln efter var vi ska vara, det blir ofta fint med färger som går ton i ton med varandra (om ni är flera som ska fotograferas tillsammans) alternativt ljusa, enfärgade plagg. Undvik starkt färgade och mönstrade kläder med stora loggor. Gravid? Jag har fem vackra klänningar om du vill ha något som sticker ut under er fotografering tillsammans.

    Hur levereras våra bilder?

    Ni hämtar dom i min studio i Täby alternativt så skickar jag de hem till er till självkostnadspris.

    När får vi våra bilder?

    Samtliga produkter görs för hand och leveranstiden varierar beroende på vilken leverantör de beställs från, det kan ta upp till 8 veckor att få leveransen efter det att fakturan är betalad. Jag vet att ni är förväntningsfulla på att få era bilder och snabba leveranser är något jag värderar högt, så jag gör alltid mitt yttersta för att hålla nere leveranstiden. Digitala filer levereras vanligen omedelbart efter det att fakturan är betalad.

    Vad menas med låg- och högupplösta digitala bildfiler?

    Det är olika format på bilderna, anpassade för olika ändamål. Lågupplösta är 1000 pixlar på längsta sidan och anpassade för att visas på skärm – en dator, ipad och sociala medier. Högupplösta är 7300 pixlar på längsta sidan (minus eventuell beskärning) och anpassade för att tryckas – en tapet, ett album eller en förstoring.

    Kan vi få svartvita bilder?

    Absolut! Bara att meddela mig, svartvit digital kopia ingår utan extra kostnad när du köper produkt eller digital fil i färg.

    Vad händer om du eller vi blir sjuka?

    Vid porträttfotografering hittar vi en ny tid som passar er, ring eller sms:a mig så fort ni kan.

    Vad gör vi om det regnar?

    Vid fotografering utomhus är jag beroende av ljuset så vid väldigt mulet alternativt regn så förbehåller jag mig rätten att boka om med kort varsel och så hittar vi en ny tid som passar er.

    Jag är gravid, när är bästa tiden att boka in fotografering?

    Stort varmt grattis, vilken spännande tid ni har framför er! När jag fotar gravida par så ser jag det som en vanlig parfotografering, men kanske lite mer extra fokus på magen:) Jag vill porträttera er, som par, i er förväntan inför det nya. Jag har fem vackra gravidklänningar om du vill låna för att få bilderna att sticka ut lite extra, säg bara till vid din bokningsförfrågan så får du se bilder på dem. Jag brukar rekommendera att ta gravidbilderna mellan v. 25-35, men det är väldigt individuellt hur man mår och känner sig.

    Kan du berätta mer om Beloved?

    Livets sårbarhet har de flesta av oss stött på, jag känner att det är så viktigt att både dokumentera och porträttera våra käraste. Barnen växer upp och livet har en tendens att snurra på allt snabbare. Ibland önskar man att man kunde frysa tiden, få bevara allt man älskar, deras skratt, deras blickar, deras kramar. Som fotograf har jag specialiserat mig på porträtt och jag känner snabbt av vem jag har framför mig. Jag är utbildad och certifierad Beloved fotograf som är en typ av teknik eller kanske att jag skulle vilja kalla det en interaktion, som ursprungligen kommer från Kanada. Beloved blandar det visuella och estetiska hos porträttfotografering med äktheten i bildjournalistiken, som jag använder mig av för att ta min porträttfotografering ett steg längre. Jag vill mer än posera er och be er se ut på ett visst sätt. För jag vill porträttera er, som ni ser varandra. Läs mer på denna sida.

    Får vi se albumdesignen innan det trycks?

    Ja. Jag gör urval och designar albumet utifrån berättelsens skull, för att ni ska få ett album som speglar hela er fotografering. Ni får gärna komma med input om det är några särskilda bilder ni vill ha med i albumet. När albumet är klart få ni en länk för att digitalt kunna titta i albumet och godkänna det innan det trycks. Albumen beställs från Europa och har en leveranstid på cirka en-två månader från det att jag skickar det på tryck.

    Vi vill beställa album och printar själva, går det?

    Absolut, om ni köper högupplösta digitala filer. Fysiska produkter är något jag varmt rekommenderar, det slår digital bildvisning alla dagar i veckan! Vill ni beställa förstoringar själva rekommenderar jag Crimson, välj matt papper för snyggast finisch. Era levererade bilder är i storleksförhållande 2:3, välj papper i samma förhållande, exempelvis: 10 x 15 cm, 13 x 19 cm, 15 x 23 cm, 20 x 30 cm. Tänk på att det ofta är enklare att handla ramen först, den styr ju hur stort papper du får plats med. När du lämnar in hos Crimson ska du välja ”Fler inställningar” och under Special välja ”Rör inte min bild” samt “Fyll ut bilden”.

    Har du försäkring?

    Ja, både utrustnings- och ansvarsförsäkring.

    Har du backup utrustning?

    Ja, jag har dubbla professionella fullformatskameror med ett flertal högkvalitativa objektiv från Nikon. Dubbla minneskortfack säkerställer att backup sker kontinuerligt under hela dagen vilket innebär att jag skyddar mig för att bilderna inte ska gå förlorade om något kort skulle haverera innan inläsning och extra batterier och minneskort finns alltid med för att garantera extra trygghet.

    Vad ska vi tänka på kring backup?

    Jag sparar alltid allt material på dubbla hårddiskar till dess att leverans har skett. Det är mina varmaste rekommendationer att ni tar för vana att ta backup på alla era filer med jämna mellanrum, ifall er hårddisk skulle krascha önskar man alltid att man hade haft en backup. Hårddiskar har en begränsad livslängd, så gör en backup redan idag. Spara gärna era mest värdefulla dokument och bilder på ett annat ställe än hemmet, ifall brand eller inbrott skulle ske.

    Säljer du presentkort?

    Ja. Presentkorten är 15 x 15 cm, tryckta på ett tjockt, matt papper och försluts i ett vitt kuvert. Vill du så ordnar jag med vacker inslagning utan extra kostnad och postar direkt hem till den du vill ska få en gåva med minnen. Maila mig bara vad du vill att det ska stå så ordnar jag det i vacker handskriven stil. Fakturan skickas digitalt till dig och presentkortet postas, antingen till dig eller direkt till mottagaren. Presentkortet är giltigt ett år och kan användas till valfria fotograferingar hos mig.

    [/two_thirds]

    [one_third_last]
    barnfotograf-stockholm2parfotografering-stockholm1portrattfotograf2

    portrattfotograf1brandwold.se--2

    [/one_third_last]

    [full_width_section bg_pos=”Left Top” bg_repeat=”No-Repeat” text_color=”Light” image_url=”” top_padding=”60″ bottom_padding=”35″ background_color=”#9471ad”]

    Tror du att vi skulle göra ett bra team? Jag ser fram emot att höra av dig! [button color=”See-Through” size=”medium” url=”https://www.brandwold.se/bokningsforfragan/” text=”Kontakt”][/full_width_section]