GALLERIES

    Floristen tipsar

    Emma Aronsson på Flora Event

    Stilen
    För att din look ska vara enhetlig så är det bra om buketten matchar brudklänningen och övriga accessoarer. En bukett med en enda blomsort, exempelvis rosor, upplevs som stilren. Blandas istället flera olika sorters blommor med varierande storlek får du en busig, härlig bukett. Berätta för floristen vilken look du är ute efter.

    Detaljerna
    Du kan göra buketten mer personlig genom att be floristen addera någon detalj. Det kan också vara ett sätt att förstärka bukettens stil eller matcha dina övriga accessoarer.

    Formen
    Hur buketten är formad påverkar såväl framtoning och hur din kropp upplevs. Generellt kan man säga att din kroppsform och bukettens form ska likna varandra. Är du lång så får buketten gärna vara droppformad för att upplevas som längre. Är du nätt bör buketten också vara det, och den får gärna vara rundbunden. Den kurviga bruden smickras av en spretig form.

    Säsongen
    Vilken årstid ni gifter er påverkar buketten mer än du kanske tror. En blomsort är betydligt enklare att få tag på, och billigare, när den är i säsong. Vilken färgskala i buketten som passar ert bröllop påverkas också av rådande årstid.

    Färgen
    Många brudpar vill skapa en röd tråd genom att matcha buketten med bröllop-
    temat. Då kan det vara bra att fundera på buketten innan ni väljer era bröllopsfärger. Har du en favoritblomma eller en drömbukett i tanken kanske den ska få styra valet av färgtema, inte tvärtom.

    Blommorna du kommer att hålla i handen på din stora dag är en symbol för kärlek och glädje. En dag du kommer att minnas för resten av ditt liv. Jag hjälper gärna till att utveckla dina idéer och förslag. Mitt stora mål som er bröllopsflorist är att ni skall få de så personligt och blomstrande vackert som ni önskar. Blommor är ett sätt att uttrycka sina känslor och personlighet i allt från brudbukett till bordsdekoration. Vi börjar med att boka en konsultationstid och sitter ner på en plats som ni väljer, kanske är det en betydelsefull plats för er som brudpar, ett mysigt fik, hemma vid köksbordet eller över internet. Tillsammans tar vi fram grunderna till de bröllopsblommor och dekorationer som ska utsmycka er bröllopsdag och skapa en fin helhet till resten av bröllopet så som brudbukett, corsage, bordsdekorationer, blomsterdekorationer på vigselplatsen, tärnbuketter, näbbuketter, hårblommor, kastblommor, dekorering av festlokal.

    072-307 25 76 / www.floraevent.se

    Make up artisen tipsar

    Isabelle Bellange

    Läpparna
    Det blir en lång dag, så se till att få läpparna att hålla. Grunda hela läpparna med en läppenna, gå sedan tunt med läppstiftet, använd gärna en liten pensel för precision. Använd sedan ett lätt transparent puder över hela läpparna. Vill du inte ha läpparna matta så avslutar du till sist med lite mer läppstift. Nu kommer läpparna sitta bra mycket längre, och inte flyta ut utanför linjerna.

    Ögonen
    Även om du som så många andra väljer att hålla en naturlig makeup så finns det ett knep som ger intrycket av tjockare, fylligare och fler fransar. Använd en mörkbrun eller svart vattenfast kajalpenna. Du går sedan med kajalen från undersidan av övre fransraden och liksom tätar mellan fransarna. Detta kan vara lite meckigt om man inte är van, så ett gott tips är att träna ordentligt innan den stora dagen. Tänk på att använda vattenfasta produkter eftersom det med stor sannolikhet kan rinna en och annan glädjens tår denna dag. Även eftersom du vill att din makeup ska hålla hela dagen samt kvällen.

    Sist men inte minst
    Avslutningsvis vill jag säga att om du tänker göra din makeup själv till bröllopet så se till att ha tränat mycket på just den makeupen, se till att ha lagt den själv minst fem gånger, för när dagen väl är där, så blir även den säkraste hand med stor sannolikhet skakig. Det kan absolut vara väl investerade pengar att anlita en makeupartist som hjälper dig, så du bara kan luta dig tillbaka och njuta av lite egentid istället för att behöva stressa med makeupen som kanske inte blir som du tänkt dig. Många makeupartister erbjuder en gratis konsultation så du får prova ut den makeup just du vill bära under din stora dag.

    0737-15 24 34 / www.isabellebellange.com

    Bröllopskoordinatorn tipsar

    Louise Ojeda på Right Style Wedding

    Planera för dagen
    När du har bokat era bröllopsföretag och bestämt vad som ska hända på dagen så är det dags att göra ett körschema. En del brudpar tycker det är svårt att förstå hur lång tid alla moment tar men det finns experthjälp att få. Ett tips är att fråga de personer ni anlitat hur lång tid de beräknar att deras tjänst tar. Ni kan till exempelvis fråga stylisten hur lång tid det tar för hår och smink. Lägg till 30-40 minuter för påklädningen och extra tid för att äta lunch och för oförutsedda saker som kan dyka upp. Om ni ska fixa själv så testa hemma innan för att se hur lång tid allt tar, provkör resvägar m.m. Ska ni fotas innan och familj och vänner ska vara med så säg att ni ska börja 20 minuter innan det verkligen är dags, håll den riktiga tiden för er själva så slipper ni bli stressade när följet kommer sent  :)

    Organisering, planering och struktur
    Skapa en bröllopsmapp i mejlkorgen för att samla alla mejl från leverantörer ni bokat till er dag. Skaffa även en fysisk pärm eller mapp för alla avtal, urklipp från tidningar med inspiration och annat bröllopsrelaterat m.m. Gör upp en plan för när ni ska ta tag i olika saker och tänk på att allt tar så otroligt mycket längre tid än man tror, försök att ha allt klart senast en månad innan bröllopet. Det kan vara bra att börja planera ca 6-12 månader innan så det finns gott om tid att leta leverantörer då några av guldkornen blir bokade tidigt. 

    Glöm inte avtal
    När ni anlitar företag till er dag ska ni ha någon form av avtal, det räcker inte med muntliga överenskommelser. Om ni beslutar om saker muntligt se till att skriva ner anteckningar i ett mejl som den andra parten bekräftar. På så sätt kan ni känna er trygga och förebygga att det uppstår missförstånd. Det behöver inte vara ett flera sidor långt kontrakt men tänk på att få med de viktigaste  sakerna. En tydlig beskrivning av varan eller tjänsten med pris (inkl eller exkl moms), betalnings och avbokningsvillkor, övertidskostnader, eventuella leveranser, returer, tider för detta och om det krävs några speciella förutsättningar.

    Money,money,money…
    Det mest romantiska kanske inte är att prata pengar och budget men det är ändå viktigt att ni båda är överens om kostnaderna från början. Gör en realistisk budget och välj ut 3 saker som ni tillsammans ser som viktigast på er dag. Det kommer hjälpa er när ni letar efter bröllopsföretag till bröllopsdagen om ni vet vad ni vill spendera på varje kategori. Satsa hellre på några få men riktigt duktiga leverantörer där ni prioriterar högst än att ha massor av saker som är halvbra. Kom ihåg att det inte finns några måsten, det går bra att skicka inbjudningskorten digitalt eller skippa bröllopsbilen för att satsa extra på ert favorit liveband till kvällen om ni är musikälskare.speciella förutsättningar.

    Kom ihåg det viktigaste
    Din blivande, familj och vänner. Fokusera på varför ni ska gifta er, ni har hittat kärleken och bröllopet är till för att fira er båda. Oavsett om bröllopet är litet och intimt eller med flera hundra gäster så försök planera så att dagen blir så personlig som möjligt och hitta element som utgår från bådas personlighet och stil. Er dag kommer att bli fantastisk!

    Varför bröllopskoordinator
    - Ni vill ha ett unikt bröllop, men vet inte var ni ska börja
    - Ni vill planera själva men ändå känna er trygga inför val av bröllopsföretag och inte glömma något viktigt inför bröllopsdagen
    - Ni har ett krävande arbetsliv och ont om tid
    - Ni vill helt enkelt njuta av bröllopsdagen utan krångel och tankar på logistik och planering 

    070-710 39 20 / www.rightstyle.se