5 klädtips inför fotografering

29 november, 2020

Kläder vid fotografering

En väldigt vanlig fråga inför fotografering är ‘vad ska vi ha på oss?’, därför tänkte jag dela med mig av 5 klädtips inför fotografering. Kläder, med sina färger, stil och material kommer påverka era fotografier mycket, så välj kläder med omsorg. Det absolut viktigaste är naturligtvis att ni har det som ni trivs i och känner er fina i. Här delar jag med mig av några tips inför klädvalet till er fotografering. Missa inte länkarna längst ner i inlägget för att ta del av fler tips, inspirationsbilder och länk till min Pinterest board!

Kläder vid fotografering

5 klädtips inför fotografering

1. Generellt sett rekommenderar jag alltid enkla, enfärgade och klassiska plagg utan starka färger, mönster, loggor och övriga detaljer. En stilren topp kommer vara lika fin nu som om 20 år när ni tittar tillbaka på era porträtt.

2. Ljusa, klassiska, stilrena fotografier med pastelltoner är mitt signum. Önskar du fotografier som liknar de i min portfolio behöver vi fånga upp det gällande kläder och kläder för att få till rätt look. För att få den klassiska, avskalade stilen behöver vi ljus bakgrund som inte är rörig och ljusa plagg: vitt, ljusbeige, ljusgrått och alla dämpade, ljusa pastellfärger är väldigt fina på bilder och brukar ofta matcha varandra bra. 

5 klädtips inför fotografering

3. En vanlig miss är att alla individer som ska fotograferas klär sig just individuellt. Om ni är flera som ska fotograferas ihop så prova kläderna framför en spegel och se hur ni tycker att de fungerar ihop. En bild säger mer än tusen ord, klicka här så ser du vad jag menar 🙂

4. Ha gärna med er ett ombyte, men gör urvalet hemma i lugn och ro för att inte bli stressad och ha beslutsångest vid fotograferingen. Välj inte kläder samma dag som fotograferingen, utan gör det i god tid.

5. Jag har en stor uppsättning av gravidkläder att låna ut till din fotografering hos mig. Jag har kontakt med flera hår-och make up artister samt florist, hjälper er gärna om ni önskar lite extra styling, en hårkrans eller bukett till fotograferingen.

 

5 klädtips inför fotografering 5 klädtips inför fotografering

 

5 klädtips inför fotografering

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG