Parfotografering London svensk fotograf

Barnfotograf Stockholm

Många av de par jag fotograferar planerar inte ens att gifta sig (eller inte i den närmaste framtiden åtminstone). De gör det bara för att få vackra porträtt tillsammans.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

PORTFOLIO

TIDLÖSA PORTRÄTT

Redan vid förfrågan via bokningsformuläret ber jag er berätta vad ni drömmer om för typ av bilder. Vilka är ni, vad ska bilderna resultera i för produkter, vad är viktigt för er? Genom att berätta så mycket som möjligt kan jag förbereda fotograferingen på bästa sätt, allt från val av plats till ljus.

Väl omhändertagna

Varje år fotograferar jag ett begränsat antal uppdrag, jag har valt att hålla ned antalet uppdrag för att kunna ge mina par bäst tänkbara service innan, under och efter sin fotografering. Innan er fotografering får ni ta del av min 30+ sidiga guide, med tips allt ni behöver veta inför er fotografering.

Full flexibilitet & valfrihet

Kvalitet kommer alltid i första hand, jag lägger stor omsorg på att enbart leverera bra bilder, både ur ett tekniskt och estetiskt perspektiv. Ni köper sedan endast köper de bilder ni älskar och är inte bundna till paket. I ert webbgalleri kan ni göra urval på de fotografier ni önskar beställa som digitala bildfiler och/eller produkter.

Välj en plats för er parfotografering

Om ni planerar att ha er fotografering i en storstad, som exempelvis Paris, New York, Positano, Stockholm, Marrakech eller Florence, så rekommenderar jag att vi blandar fina gränder och parker med klassiska, ikoniska platser som är typisk för staden. Om ni planerar att ha engagement session där ni bor, rekommenderar jag att ni väljer en plats som betyder mycket för er. Kanske en park där ni gillar att ha picknick, utanför den glassplatsen där ni hade er första dejt eller promenera ner på gatan vi er första lägenhet som ni flyttade ihop i tillsammans. Eller om ni vill, kommer jag gärna med förslag på plats för er som "bara vill ha en snygg plats med bra ljus", det är också väldigt vanligt. Era foton - era val.

DET SER ALDRIG LIKA ILLA UT SOM DET KÄNNS

Vad gör vi om det regnar?

Först och främst, bli inte stressad. Vädret kan ändras i sista sekund. Om möjligt, boka om till en annan dag. Om det inte är möjligt på grund av schemat eller om fotograferingen sker utomlands, överväg att boka en lokal så att vi kan fotografera inomhus.

När jag fotograferade Asher och David i New York var det en mörk och kall januaridag, så de bestämde sig för att ha sin engagement session inomhus på The Met.

När jag fotograferade Jessica och Matte i Paris en dag i november, vräkte regnet ned bokstavligt talat (det var galet!) nästan hela dagen på oss och vi kunde inte skjuta på fotograferingen då hemresan redan var bokad. Ta med ett paraply (och var beredd på att kramas snabbt på kommando:) så löser det sig.

"Jag blir aldrig bra på foton. Aldrig."

Alla är nervösa

HUR JAG JOBBAR

DIN UPPGIFT

FOKUSERA PÅ DIN PARTNER

Genom att fokusera på att uppmuntra din partner kommer du att flytta fokus från att vara nervös över hur du ser ut på bild till att skapa en mysig upplevelse tillsammans med din favoritperson. Föreställ dig att ha fina kläder, på en vacker plats och få komplimanger och kramar i en eller två timmar. Och du får allt på foto, så att du kan återuppleva det du kände om och om igen genom åren. Det min vän, blir din engagement session upplevelse hos mig :)

Jag kommer att vägleda er genom hela sessionen och berätta hur ni ska gå, hålla händerna, se på varandra osv. När man får vägledning i hur man agerar så kopplar man av och börja fokusera på varandra och hur man rör sig, istället för hur man ser ut. Genom att följa mina instruktioner i kombination med att fokusera på din partner kommer du att känna dig avslappnad. Jag berättar alltid för mina par att deras fokus under fotograferingen är att se till att sin partner får så mycket kärlek, komplimanger och positiv feedback som möjligt.

Jag har jobbat som porträttfotograf sedan 2008 och anser att det är mitt jobb att se till att ni är avslappnade under er fotografering. Jag är övertygad om att ni kommer vara nöjda med era foton och mitt mål är att du kommer att lämna den obekväma känslan bakom dig så fort vi börjar fotografera. Hemligheten? Alla mina par säger till mig att de vill ha naturliga foton utan posering. Saken är dock att väldigt få av oss är bekväma framför en kamera så jag poserar mina par. Jag kommer aldrig att be dig att "göra din sak" och sedan vänta på att du ska komma på något.

Om jag hade fått en tia för varje gång jag har hört frasen 'jag blir aldrig bra på bild' :) Lita på mig, jag vet hur det kan kännas framför en kamera, med en person som du inte känner. Lägg sedan till att man vill se bra ut och ... hej prestationsångest! Jag vet hur det känns att känna sig obekväm och om det är något jag värdesätter så är det att se till att mina par känner sig bekväma framför min kamera. Det är otroligt vanligt att känna sig nervös inför sin fotografering.

VAD SKA VI HA PÅ OSS?

∙ Ljusa, pastelliga fotografier är mitt signum och det kräver ljus bakgrund och ljusa plagg: vitt, ljusbeige, ljusgrått och alla dämpade, ljusa pastellfärger är väldigt fina på bilder och brukar ofta matcha varandra bra.

∙ En vanlig miss är att alla individer som ska fotograferas klär sig just individuellt. Om ni är flera som ska fotograferas ihop så prova kläderna framför en spegel och se hur ni tycker att de fungerar ihop. En bild säger mer än tusen ord, klicka här så ser du vad jag menar :)

∙ Ha gärna med er ett ombyte, men gör urvalet hemma i lugn och ro för att inte bli stressad och ha beslutsångest vid fotograferingen. Välj inte kläder samma dag som fotograferingen, utan gör det i god tid.

FREEBIE

PINTEREST

Parfotografering innan bröllopet

PORTFOLIO

Gör en heldag av det

STRESSA INTE

Planera så att ni har tillräckligt med tid för att bestämma outfit, styla håret och inte behöva oroa er för trafik och så vidare. Se till att ni inte kommer till fotograferingen stressade, det är inte den bästa starten för att ha en mysig stund tillsammans:) Planera gärna in en härlig frukost och lunch på ett ställe ni gillar, det adderar lite extra lyxig känsla. Säkerställ att ni har hela dagen tillsammans för kvalitétstid och komplimanger, det kommer bli fantastiskt och något ni minns tillbaka sedan när ni tittar på bilderna tillsammans.

Planera att fotografera under soluppgången eller solnedgången om ni vill ha ett mjukt, vackert ljus. Att vara morgonpigg ger er fotografier bilder utan alltför många människor i bakgrunden, något som är svårt att undvika vid solnedgång om det är en storstad ni vill fotograferas i. Säkerställ att lokalen har högt i tak, ljusa väggar och stort ljusinsläpp. På så sätt får ni ljusa pastelliga fotografier, som ni kan se i min portfolio.

Tidlöst och klassiskt

FOTOGRAFIERNA SKA LEVA LÄNGE

Håll det enkelt, klassikt kommer alltid att vara klassiskt när det gäller outfit, plats och rekvisita. Missa inte mina tips kring klädsel. Överväg att använda en professionell hår- och makeupartist. Han eller hon kommer att få dig att vara ditt bästa jag. Om möjligt: ​​använd samma som du kommer att använda på din bröllopsdag, det här är ett perfekt testtillfälle!

barnfotograf-stockholm

INVESTERINGSGUIDE

Innan er fotografering får ni ta del av min 30+ sidiga guide, med tips på allt ifrån tips på kläder (jag har en stor gravid-, mamma- och barngarderob att låna från), till val av plats till bra att ta med till barnfotograferingen.

Process

02. Bokning

Efter ni har tittat runt på min hemsida och känner att jag är fotografen för er, så skickar ni en bokningsförfrågan. Jag kommer skicka information och prislista till er, innan vi bokar in ett datum för er fotografering. Innan er fotografering betalar ni fotograferingsavgiften för att boka in ert datum.

Boka gärna in ett videomöte innan fotograferingen, för att få svar på era frågor och gå igenom vad ni önskar. Genom att berätta så mycket som möjligt om era önskemål kan jag förbereda på bästa sätt. Innan er fotografering får ni ta del av min 30+ sidiga guide, med tips allt ifrån klädesval, till val av plats till bra att ta med till parfotograferingen.

04. Välj plats

Fotograferingen sker utomhus på en plats som ni har valt ut (jag hjälper er gärna!). Utomhus ger härlig känsla utifrån plats man väljer och vill man så matchar man kläder utifrån säsong för ett härligt färgtema. Vid dåligt väder bokar vi om (eller planerar en plan B ifall ombokning inte är möjligt).

Fotograferingen tar vanligen mellan 30 och 90 minuter och vi hinner med flera olika platser under er fotografering. Jag kommer guida er gällande posering och hur ni ska stå. Hur jag arbetar går vi igenom på konsultationen så att ni kan känna er avslappnade och fokusera på varandra och ha en mysig stund ihop.

06. Redigering & urval

Kvalitet kommer alltid i första hand, jag lägger stor omsorg på att enbart leverera bra bilder, både ur ett tekniskt och estetiskt perspektiv. Att göra urgallring och redigera fotografierna omsorgsfullt är en viktig service jag erbjuder mina kunder, vanligen visar jag runt 30-50 bilder i ert galleri.

08. Leverans

Jag har inget minimibelopp på beställningar och hjälper er hela vägen med urval och layout. När ni har gjort ert urval av digitala filer och produkter så skickas en faktura till er. När fakturan är betalad så slutredigeras era bilder innan produkter beställs och digitala filer levereras via länk. Leveranstiden är produkter är upp till 8 veckor och digitala bildfiler upp till 4 veckor.

Bokningsförfrågan

Ser fram emot att höra av dig! Vanligen svarar jag inom 24 timmar, om du inte har fått svar, vänligen kontrollera din skräppostmapp eller nå mig på telefon 0739-92 10 02.

Studio: Midgårdsvägen 14, Täby (Stockholm)
Telefon: 0739-92 10 02
E-mail: hello@brandwold.se

Error, name is a required field.
Error, please enter a valid email address.