5 tips från bröllopskoordinator

10 februari, 2016

brandwold-1

Första gången jag träffade Louise var då jag var fotograf på ett dop som hon anordnade och fastän vi haft kontakt innan och jag sett hennes jobb så blev jag helt hänförd av hur fint, välordnat och trevligt arrangemanget var. Att Louise själv är supertrevlig gjorde mitt jobb bara ännu roligare. Planera fester och event råder det ingen tvekan om att Louise, som till vardags så jobbar som bröllopskoordinator, är fantastisk på så jag bad henne dela med sig av några av hennes tips inför planering av bröllop. Så här kommer 5 tips från bröllopskoordinator!

Money, money money…

Det mest romantiska kanske inte är att prata pengar och budget men det är ändå viktigt att ni båda är överens om kostnaderna från början. Gör en realistisk budget och välj ut 3 saker som ni tillsammans ser som viktigast på er dag. Det kommer hjälpa er när ni letar efter bröllopsföretag till bröllopsdagen om ni vet vad ni vill spendera på varje kategori. Satsa hellre på några få men riktigt duktiga leverantörer där ni prioriterar högst än att ha massor av saker som är halvbra. Kom ihåg att det inte finns några måsten, det går bra att skicka inbjudningskorten digitalt eller skippa bröllopsbilen för att satsa extra på ert favorit-liveband till kvällen om ni är musikälskare.

Organisering, planering och struktur

Skapa en bröllopsmapp i mejlkorgen för att samla alla mejl från leverantörer ni bokat till er dag. Skaffa även en fysisk pärm eller mapp för alla avtal, urklipp från tidningar med inspiration och annat bröllopsrelaterat m.m. Gör upp en plan för när ni ska ta tag i olika saker och tänk på att allt tar så otroligt mycket längre tid än man tror, försök att ha allt klart senast en månad innan bröllopet. Det kan vara bra att börja planera ca 12-6 månader innan så det finns gott om tid att leta leverantörer då några av guldkornen blir bokade tidigt.

Planera för dagen

När du har bokat era bröllopsföretag och bestämt vad som ska hända på dagen så är det dags att göra ett körschema. En del brudpar tycker det är svårt att förstå hur lång tid alla moment tar men det finns experthjälp att få. Ett tips är att fråga de personer ni anlitat hur lång tid de beräknar att deras tjänst tar. Ni kan till exempelvis fråga stylisten hur lång tid det tar för hår och smink. Lägg till 30-40 minuter för påklädningen och extra tid för att äta lunch och för oförutsedda saker som kan dyka upp. Om ni ska fixa själv så testa hemma innan för att se hur lång tid allt tar, provkör resvägar m.m. Ska ni fotas innan och familj och vänner ska vara med så säg att ni ska börja 20 minuter innan det verkligen är dags, håll den riktiga tiden för er själva så slipper ni bli stressade när följet kommer sent J

Glöm inte avtal

När ni anlitar företag till er dag ska ni ha någon form av avtal, det räcker inte med muntliga överenskommelser. Om ni beslutar om saker muntligt se till att skriva ner anteckningar i ett mejl som den andra parten bekräftar. På så sätt kan ni känna er trygga och förebygga att det uppstår missförstånd. Det behöver inte vara ett flera sidor långt kontrakt men tänk på att få med de viktigaste sakerna. En tydlig beskrivning av varan eller tjänsten med pris (inkl eller ex moms), betalnings och avbokningsvillkor, övertidskostnader, eventuella leveranser, returer, tider för detta och om det krävs några speciella förutsättningar.

Kom ihåg det viktigaste

Din blivande, familj och vänner. Fokusera på varför ni ska gifta er, ni har hittat kärleken och bröllopet är till för att fira er båda. Oavsett om bröllopet är litet och intimt eller med flera hundra gäster så försök planera så att dagen blir så personlig som möjligt och hitta element som utgår från bådas personlighet och stil. Er dag kommer att bli fantastisk!

Varför bröllopskoordinator?

  • Ni vill ha ett unikt bröllop, men vet inte var ni ska börja
  • Ni vill planera själva men ändå känna er trygga inför val av bröllopsföretag och inte glömma något viktigt inför bröllopsdagen
  • Ni har ett krävande arbetsliv och ont om tid
  • Ni vill helt enkelt njuta av bröllopsdagen utan krångel och tankar på logistik och planering

 

Stort tack Louise för dina tips och råd! Om ni behöver hjälp att planera ert bröllop kan jag varmt rekommendera er att vända er till Louise.

Louise Signell // Right Style Weddings
070-710 39 20
louise@rightstyle.se
www.rightstyle.se

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG