GALLERIES

    VACKRA PORTRÄTT PÅ ER

    tillsammans

    En parfotografering med dig och din bättre hälft, det är vad en engagement session är.

    Många av de par jag fotograferar planerar inte ens att gifta sig (eller inte i den närmaste framtiden åtminstone). De gör det bara för att få vackra porträtt tillsammans.

    Om du gifter dig är en engagement session ett bra sätt att lära känna din bröllopsfotograf och bli bekväma framför kameran. På det sättet kommer du veta att du inte behöver vara nervös på bröllopsdagen. Använd fotona för era save the date kort, på er bröllopshemsida eller bara för att komma ihåg den här speciella tiden i era liv.

    Välj en plats

    Engagement session

    FÖR ER ENGAGEMENT SESSION

    Om ni planerar att ha er fotografering i en storstad, som exempelvis Paris, New York, Positano, Stockholm, Marrakech eller Florence, så rekommenderar jag att vi blandar fina gränder och parker med klassiska, ikoniska platser som är typisk för staden. Om ni planerar att ha engagement session där ni bor, rekommenderar jag att ni väljer en plats som betyder mycket för er. Kanske en park där ni gillar att ha picknick, utanför den glassplatsen där ni hade er första dejt eller promenera ner på gatan vi er första lägenhet som ni flyttade ihop i tillsammans. Eller om ni vill, kommer jag gärna med förslag på plats för er som "bara vill ha en snygg plats med bra ljus", det är också väldigt vanligt. Era foton - era val.

    DIN UPPGIFT

    FOKUSERA PÅ DIN PARTNER

    HUR JAG JOBBAR

    VI ÄR ALLA NERVÖSA

    Först och främst, bli inte stressad. Vädret kan ändras i sista sekund. Om möjligt, boka om till en annan dag. Om det inte är möjligt på grund av schemat eller om fotograferingen sker utomlands, överväg att boka en lokal så att vi kan fotografera inomhus.

    När jag fotograferade Asher och David i New York var det en mörk och kall januaridag, så de bestämde sig för att ha sin engagement session inomhus på The Met.

    När jag fotograferade Jessica och Matte i Paris en dag i november, vräkte regnet ned bokstavligt talat (det var galet!) nästan hela dagen på oss och vi kunde inte skjuta på fotograferingen då hemresan redan var bokad. Ta med ett paraply (och var beredd på att kramas snabbt på kommando:) så löser det sig.

    Engagement photography Florence
    Engagement photography Florence

    VAD SKA VI HA PÅ OSS?

    En väldigt vanlig fråga inför fotografering är ‘vad ska vi ha på oss?’. Kläder, med sina färger, stil och material kommer påverka era fotografier mycket, så välj kläder med omsorg. Det absolut viktigaste är naturligtvis att ni har det som ni trivs i och känner er fina i. Här delar jag med mig av några tips inför klädvalet till er fotografering. Missa inte pdf:en för att ta del av fler tips samt fler inspirationsbilder och länk till min Pinterest board!

    ∙ Generellt sett rekommenderar jag alltid enkla, enfärgade och klassiska plagg utan starka färger, mönster, loggor och övriga detaljer. En stilren topp kommer vara lika fin nu som om 20 år när ni tittar tillbaka på era porträtt.

    ∙ Ljusa, pastelliga fotografier är mitt signum och det kräver ljus bakgrund och ljusa plagg: vitt, ljusbeige, ljusgrått och alla dämpade, ljusa pastellfärger är väldigt fina på bilder och brukar ofta matcha varandra bra.

    ∙ En vanlig miss är att alla individer som ska fotograferas klär sig just individuellt. Om ni är flera som ska fotograferas ihop så prova kläderna framför en spegel och se hur ni tycker att de fungerar ihop. En bild säger mer än tusen ord, klicka här så ser du vad jag menar :)

    ∙ Ha gärna med er ett ombyte, men gör urvalet hemma i lugn och ro för att inte bli stressad och ha beslutsångest vid fotograferingen. Välj inte kläder samma dag som fotograferingen, utan gör det i god tid.

    FLER TIPS - GRATIS PDF

    PINTEREST INSPIRATION

    PLANERING AV ER FOTOGRAFERING

    ∙ Gör en dag av det! Planera så att ni har tillräckligt med tid för att bestämma outfit, styla håret och inte behöva oroa er för trafik och så vidare. Se till att ni inte kommer till fotograferingen stressade, det är inte den bästa starten för att ha en mysig stund tillsammans:)

    ∙ Planera att fotografera under soluppgången eller solnedgången om ni vill ha ett mjukt, vackert ljus. Att vara morgonpigg ger er fotografier bilder utan alltför många människor i bakgrunden.

    ∙ Kolla in mina tips gällande outfit här.

    ∙ Vill ni fotograferas inomhus? Säkerställ att lokalen har högt i tak, ljusa väggar och stort ljusinsläpp. På så sätt får ni ljusa pastelliga fotografier, som ni kan se i min portfolio.

    ∙ Överväg att använda en professionell hår- och makeupartist. Han eller hon kommer att få dig att vara ditt bästa jag. Om möjligt: ​​använd samma som du kommer att använda på din bröllopsdag, det här är ett perfekt testtillfälle!

    ∙ Less is more. Håll det enkelt, klassikt kommer alltid att vara klassiskt när det gäller outfit, plats och rekvisita.

    Engagement session

    PAKET 1

    Engagement session

    PAKET 2

    Engagement session

    PAKET 3

    Följande ingår i paketet:

    Upp till en timmes fotografering

    Skype konsultation före fotograferingen

    Analog film, framkallning, inscanning och bearbetning

    Digitala högupplösta bildfiler (ca 30 bilder)

    Webbgalleri för att dela med nära och kära

    Pris 9.900 kr vid fotografering i Stockholm

    Fina ord

    Engagement session

    FRÅN TIDIGARE KUNDER

    Jag är så glad att vi anlitade Terese Brandwold som vår bröllopsfotograf. Bilderna är fantastiska och det var så lätt att jobba med Terese. Min syster (som också är fotograf men även var brudtärna) rekommenderade Terese för att hon är en av de duktigaste bröllopsfotograferna i Sverige. Eftersom vi bor i Florida sköttes kontakten från början över telefon och email och det var lätt att kommunicera med Terese. Jag kände att hon verkligen förstod vad vi var ute efter och gjorde ett utmärkt jobb för att tillgodose våra önskemål. Vårt bröllop var i Miami och några dagar innan flög Terese in för förberedelser inför bröllopet och fotograferingen. Under själva bröllopsdagen var det mycket som skulle klaffa och Teresa var jätteflexibel och lätt att jobba med. Bilderna är stämningsfulla och Terese fångade verkligen ögonblicken på ett magiskt sätt. Jag rekommenderar Terese Brandwold till hundra procent!

    FLER RECENSIONER

    Warning: Undefined variable $msg in /customers/f/6/d/brandwold.se/httpd.www/wp-content/plugins/flo-launch/public/class-flo-setup-behind-scene-public.php on line 140