GALLERIES

    Fotografering med analog film


    Idag fylls våra mobiltelefoner med mängder av bilder, på våra barn, på vad vi äter, på resmålen vi besöker. Vi smattrar av mängder av bilder i hopp om att någon ska bli bra innan vi sätter på ett filter, publicerar den på våra sociala medier och sedan glöms de bort, i havet av bilder.

    Jag fotograferar mycket digitalt (älskar snabbheten, säkerheten och att ha som backup) men jag fotograferar också på film, med fysiska fotorullar med analoga kameror. Jag har länge älskat filmlooken. Den tidlösa känslan, fantastiska färgerna (och hudtoner!) och arbetsprocessen är väldigt speciell vid analog fotografering med film. Kontrasterna, det dynamiska omfånget, färgerna, kornet, mjukheten – det är svårt att replikera detta i de digitala bildfilerna.

    Kanske är det mest avgörandet ändå det som uppstår på plats när fotografen fotograferar analogt istället för digitalt. När man tvingas sakta ner, känna efter, planera, ställa in allt manuellt utan möjlighet att kontrollera bilden efteråt utan istället lita på sin magkänsla – kanske är det då den verkliga magin uppstår. När fotografen är fotograf och lägger all sin tid på själva skapandet på plats. Känslan av att sakta ner, känna efter mer och att vara begränsad skapar någonting hos mig. Att fotografera med analog film gör mig till en bättre fotograf. Inte minst gör analog fotografering mig lycklig – jag älskar allting med film, från arbetsprocess till utseende och det vill jag förmedla till mina kunder.

    Jag har valt att fotografera många av mina sessioner med film, för jag vill skapa klassiska och tidlösa fotografier som är lika vackra nu som om 40 år. Fotografier som är stilrena, inte påverkade av nuvarande bildredigeringstrend som råkar vara inne, utan fotografier som har karaktär med sitt korn, en mjukhet i sina färger och som visar all den kärlek ni har mellan er. Fotografier som kommer vara lika underbara nu som då barnen är vuxna.

    Vill du lära dig mer om analog fotografering så läs mer om min bok här.

    Bilderna ovan är fotograferade på film, alla på min favorit Fuji400H. Gravidsession på sanddynerna i Maspalomas, brud med sina närmaste i Wales, lilla Estelle i min studio (fotograferat med blixt), engagement session i Positano på Amalfikusten och sista bilden är från en workshop i Italien.

    PREV. ITEM NEXT ITEM

    BRÖLLOP- OCH PORTRÄTTFOTOGRAF

    Studio i Täby, Stockholm

    Bröllopsfotograf Stockholm

    Prisbelönt fotograf med Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket. Baserad i Täby, norr om Stockholm. Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag fotograferar på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.


    Mer om mig.


    Nyhetsbrev
    Bröllopsfotograf Stockholm Mitt första bröllop fotograferade jag 2008. Varje år fotograferar jag ett mycket begränsat antal bröllop varje år för att kunna ge mina par bäst tänkbara service. Förbered dig på att känna dig avslappnad framför min kamera eftersom det är det som de flesta av mina kunder säger i sina recensioner.

    Mer info om bröllopsfotografering.

    En mysig och rolig stund tillsammans. Bus och skratt skapar tillsammans vackra fotografier från dina barns barndom och fångar alla deras små egenheter. Alla åldrar och alla årstider har sin charm.

    Mer info om barn- och familjefotografering.

    Följ mig på Instagram
    @brandwold

    Kategorier

    Warning: Undefined variable $msg in /customers/f/6/d/brandwold.se/httpd.www/wp-content/plugins/flo-launch/public/class-flo-setup-behind-scene-public.php on line 140