Konsten att välja sin bröllopsbukett

20 december, 2015

brandwold-6
brandwold-5brandwold-3En otroligt duktig tjej jag har fått chansen att jobba med ett par gånger är floristen Emma Aronsson, som jag varmt kan rekommendera om ni gifter er i Stockholmsområdet. Jag bad henne dela med sig av några av hennes bästa tips om du är, precis som jag var för tre år sedan, lite rådvill i vad du ska välja för bukett till bröllopsdagen. Det finns ju så otroligt mycket vackert, så Emma var börjar man?

Stilen

För att din look ska vara enhetlig så är det bra om buketten matchar brudklänningen och övriga accessoarer. En bukett med en enda blomsort, exempelvis rosor, upplevs som stilren. Blandas istället flera olika sorters blommor med varierande storlek får du en busig, härlig bukett. Berätta för floristen vilken look du är ute efter.

Detaljerna

Du kan göra buketten mer personlig genom att be floristen addera någon detalj. Det kan också vara ett sätt att förstärka bukettens stil eller matcha dina övriga accessoarer.

Formen

Hur buketten är formad påverkar såväl framtoning och hur din kropp upplevs. Generellt kan man säga att din kroppsform och bukettens form ska likna varandra. Är du lång så får buketten gärna vara droppformad för att upplevas som längre. Är du nätt bör buketten också vara det, och den får gärna vara rundbunden. Den kurviga bruden smickras av en spretig form.

Säsongen

Vilken årstid ni gifter er påverkar buketten mer än du kanske tror. En blomsort är betydligt enklare att få tag på, och billigare, när den är i säsong. Vilken färgskala i buketten som passar ert bröllop påverkas också av rådande årstid.

Färgen

Många brudpar vill skapa en röd tråd genom att matcha buketten med brölloptemat. Då kan det vara bra att fundera på buketten innan ni väljer era bröllopsfärger. Har du en favoritblomma eller en drömbukett i tanken kanske den ska få styra valet av färgtema, inte tvärtom.

Floristen Emma Aronsson

Blommorna du kommer att hålla i handen på din stora dag är en symbol för kärlek och glädje. En dag du kommer att minnas för resten av ditt liv. Jag hjälper gärna till att utveckla dina idéer och förslag. Mitt stora mål som er bröllopsflorist är att ni skall få de så personligt och blomstrande vackert som ni önskar. Blommor är ett sätt att uttrycka sina känslor och personlighet i allt från brudbukett till bordsdekoration. Vi börjar med att boka en konsultationstid och sitter ner på en plats som ni väljer, kanske är det en betydelsefull plats för er som brudpar, ett mysigt fik, hemma vid köksbordet eller över internet. Tillsammans tar vi fram grunderna till de bröllopsblommor och dekorationer som ska utsmycka er bröllopsdag och skapa en fin helhet till resten av bröllopet så som brudbukett, corsage, bordsdekorationer, blomsterdekorationer på vigselplatsen, tärnbuketter, näbbuketter, hårblommor, kastblommor, dekorering av festlokal.

www.floristenemmaaronsson.se
floristenemmaaronsson@telia.com
Telefon 072-3072576

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG