Parfotografering, Amalfi kusten, Italien

1 juli, 2019

Parfotografering Amalfi kusten Italien

Parfotografering, Amalfikusten, Italien

Jonathan och Aileen bor i New York, USA. De såg mitt inlägg från en parfotografering jag gjorde i Positano för några år sedan. Helt fantastiskt att få kontakt med människor från hela världen, jag har verkligen ett fantastiskt jobb! Det var otroligt roligt att få åka tillbaka till Amalfikusten, som är ett av mina favoritställen i Italien, för att fotografera Jonathans och Aileens förlovningsbilder. När jag frågade varför de valde att åka till just Positano så var det för hur romantisk de tyckte att staden verkade och hur otroligt vacker miljön såg ut på bilder. Håller verkligen med, det är ett underbart ställe! Vi fotograferade på stranden och en överfull hamn innan vi åkte upp i bergen för att avsluta med några vybilder. När man fotograferar bland mycket folk så får man jobba med vinklar samt be folk att vara snälla och flytta på sig (och ibland; fixa bakgrunden i efterbearbetningen:)

Parfotografering Amalfikusten

Om jag får välja så föredrar jag att fotografera ett par timmar innan solnedgång, för att få det finaste ljuset. Analog film hanterar starkt solsken fint med sitt stora dynamiska omgång men jag föredrar det mjuka, varma ljuset på kvällen om man inte har tillgång till skugga. En parfotografering/förlovningssession med mig tar vanligen runt 1-2 timmar förutsatt att vi fotograferar på samma ställe genom hela sessionen.

Klädtips inför din parfotografering

En vanlig fråga är vad man ska tänka på gällande klädsel och det korta svaret är: ha på dig något du tycker att du är snygg i:) Att känna sig bekväm är så viktigt. För förlovningsbilder rekommenderar jag generellt skjorta, snyggare byxa (inte jeans) för en lagom uppklädd look och till kvinnor en klänning eller kjol och blus. Men än viktigare är att ni planerar er klädsel ihop, så att ni som ett par känns matchade. Generellt sett så ser ljusa, enfärgade plagg i finare material väldigt klassiska ut även över tid. Pastellfärger som blått, rosa men även vitt, ljusgrått, beige blir snyggt ihop. Underskatta inte att ta hjälp av en professionell make up- och hårstylist, jag hjälper dig gärna med tips om det är i Stockholm vi ska fotografera.

 

Film labb | Carmencita Filmlab

Jonathan’s kläder:
Skjorta | Theory
Byxor | Lulu Lemon
Klocka | Jaeger lecoultre
Skärp | Tumi
Skor | Från en lokal skomakare

Aileen’s kläder:
Klänning | Club Monaco
Skor | Nana Positano
Ring | Okänt märke

 

Parfotografering Amalfi kusten ItalienParfotografering Amalfi kusten ItalienParfotografering Amalfi kusten ItalienParfotografering Amalfi kusten ItalienAmalfi kusten ItalienAmalfi kusten ItalienEngagement session Amalfi coast ItalyEngagement session Amalfi coast Italy PositanoEngagement session PositanoParfotografering Amalfi kusten ItalienEngagement session Amalfi coast ItalyEngagement session Amalfi coast ItalyEngagement session Amalfi coast

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG