Varför ha en rehearsal dinner

18 juni, 2023

Varför ha en rehearsal dinner är kanske en fråga man kan ställa sig. Rehearsal dinner är en tradition från USA del, som man kan ha för att gå igenom och “öva” inför bröllopsdagen. Kanske vanligare är att ha det för att hinna umgås mer med era gäster, på ett avslappnat sätt.

Varför ha en rehearsal dinner

Förutom att rehearsal dinner är en festlig och minnesvärd händelse i sig, skapar den också en magisk inramning för själva bröllopsfestligheterna. Den fungerar som en perfekt övergång från planering till utförande på ett avslappnat sätt.

Varför ha en rehearsal dinner

Varför ha en rehearsal dinner

En rehersal dinner är också en möjlighet för båda familjerna och bröllopsgästerna att lära känna varandra och skapa minnen tillsammans, extra trevligt om det är första gången många av de träffas. Det är vanligt att brudparet håller tal och tackar sina nära och kära för deras stöd och närvaro under bröllopsplaneringen. Den avslappnade atmosfären på en rehearsal dinner gör det enklare för alla att koppla av och njuta av varandras sällskap innan den mer formella bröllopsdagen.

Varför ha en rehearsal dinner

Välja plats

För att välja plats för en rehearsal dinner finns det några faktorer att överväga. För det första bör platsen vara lättillgänglig och gärna ligga i närheten av bröllopslokalen, så gästerna kan ta sig lätt till båda ställena. Välj gärna en plats som speglar er personlighet eller temat för bröllopet. Om lokalen ni ska vara på har ett härligt pool- eller parkområde behöver ni inte ha sittande middag, ett mingel med ståbord blir minst lika bra (och inbjuder till mer umgänge!). Oavsett om det är en mysig familjerestaurang eller en vacker vingård, så kommer den trevliga atmosfären definitivt göra att er bröllopsdag känns mer uppslupen!

Förutom rehersal dinner

Att arrangera en brunch är ett avslappnat sätt att umgås och kan vara mycket välkommet efter en intensiv bröllopsdag. Det finns något speciellt med att träffas igen dagen efter bröllopet. Alla är fortfarande uppfyllda av känslor från den stora dagen och bröllopsfestligheterna, vilket skapar en unik och förtrolig stämning. Brunchen ger er och era gäster möjlighet att koppla av, njuta av god mat och dryck, och dela skratt och minnen från bröllopet.

Rehearsal dinner

Bilderna fotograferade jag på Villa Lena i Toscana. Läs mer om bröllopsfotografering.

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG