Snyggaste bruden

14 januari, 2016

barnfotograf-stockholm barnfotograf-stockholm barnfotograf-stockholm

En make up artist jag har haft förmånen att jobba med flera gånger, både vid familjeporträtt och bröllopsfotograferingar, och varmt kan rekommendera är Isabelle Bellange, som är verksam i Stockholm. Jag bad henne skriva lite tips vad man ska tänka på inför sin brudmakeup, enjoy!

Läpparna

Det blir en lång dag, så se till att få läpparna att hålla. Grunda hela läpparna med en läppenna, gå sedan tunt med läppstiftet, använd gärna en liten pensel för precision. Använd sedan ett lätt transparent puder över hela läpparna. Vill du inte ha läpparna matta så avslutar du till sist med lite mer läppstift. Nu kommer läpparna sitta bra mycket längre, och inte flyta ut utanför linjerna.

Ögonen

Även om du som så många andra väljer att hålla en naturlig makeup så finns det ett knep som ger intrycket av tjockare, fylligare och fler fransar. Använd en mörkbrun eller svart vattenfast kajalpenna. Du går sedan med kajalen från undersidan av övre fransraden och liksom tätar mellan fransarna. Detta kan vara lite meckigt om man inte är van, så ett gott tips är att träna ordentligt innan den stora dagen. Tänk på att använda vattenfasta produkter eftersom det med stor sannolikhet kan rinna en och annan glädjens tår denna dag. Även eftersom du vill att din makeup ska hålla hela dagen samt kvällen.

Checklista för kuvertväskan eller för din hederstärna att hålla koll på

  • Ett litet transparant puder att matta av ansiktet med om du skulle bli glansig under kvällen
  • Läppstiftet
  • Rouge
  • Ett par topz (bra att ha)

Sist men inte minst

Avslutningsvis vill jag säga att om du tänker göra din makeup själv till bröllopet så se till att ha tränat mycket på just den makeupen, se till att ha lagt den själv minst fem gånger, för när dagen väl är där, så blir även den säkraste hand med stor sannolikhet skakig. Det kan absolut vara väl investerade pengar att anlita en makeupartist som hjälper dig, så du bara kan luta dig tillbaka och njuta av lite egentid istället för att behöva stressa med makeupen som kanske inte blir som du tänkt dig. Många makeupartister erbjuder en gratis konsultation så du får prova ut den makeup just du vill bära under din stora dag.

www.isabellebellange.se
[email protected]

SHARE THIS STORY