Tänka på inför gravidfotografering

5 januari, 2023

Tänka på inför gravidfotografering – 5 tips

Vilken fantastisk tid ni har framför sig! En graviditet kan kännas som en evighet och samtidigt gå otroligt fort. Det finns flera saker att tänka på inför gravidfotografering, i detta blogginlägg har jag samlat några av de sakerna. En gravidfotografering är lika fin som stilrena studiobilder, som härlig utomhusfotografering som visar årstiden eller varför inte hemma hos er? Att fotograferas i sitt hem är något extra speciellt, särskilt om ni tänker er att dessa bilder kommer leva en lång tid framöver. Dessa mysiga bilder tog jag på Christoffer och Rebecca en slaskig februaridag i närheten av deras hem, de beige tonerna från vassen gjorde sig verkligen fint på bild och tillsammans med deras klädesplagg blev det en jättefin helhet.

När är bästa tiden för gravidfotografering?

Jag rekommenderar vanligtvis att ta ta gravidbilder mellan vecka 25-35, men det är väldigt individuellt hur du mår och känner, så vi bokar utifrån dina förutsättningar. När jag har fått din bokningsförfrågan för din gravidfotografering återkommer jag med bekräftelse av datum och skickar dig all information du behöver för din fotografering.

Välja plats inför er gravidfotografering

Om du bokar en studiosession spelar tiden ingen roll, men om du vill bli fotograferad utomhus rekommenderar jag en tid ett par timmar före solnedgången för att få ett mjukt och fint ljus. Om du har barn som ska vara med på gravidfotograferingen så anpassar vi tiden till dem och väljer en tid då de är pigga och glada.

Välja outfit till er gravidfotografering

Generellt sett rekommenderar jag alltid enkla, enfärgade och klassiska plagg utan starka färger, mönster, loggor och övriga detaljer. En stilren topp kommer vara lika fin nu som om 20 år när ni tittar tillbaka på era gravidbilder. Tänk gärna på att inte ha på dig åtsittande kläder som exempelvis strumpor om du inte vill ha det på bild sedan, sådana märken brukar envist sitta kvar i timmar… Missa inte min freebie med klädtips vad ni kan tänka på inför er gravidfotografering.

Vad mer ska man tänka på inför gravidfotografering?

Planera så att du har tillräckligt med tid för att bestämma outfit, styla håret och inte behöva oroa dig för trafik och så vidare. Se till att du inte kommer till gravidfotograferingen stressad, det är inte den bästa starten för att ha en härlig stund där du förevigar denna fantastiska period i livet:) Planera gärna in en härlig frukost och lunch på ett ställe du gillar, det adderar lite extra lyxig känsla. Kommer du med partner? Säkerställ att ni har hela dagen tillsammans för kvalitétstid och komplimanger, det kommer bli fantastiskt och något ni minns tillbaka sedan när ni tittar på bilderna från en gravidfotografering tillsammans. Se gärna fler gravidbilder här.

Tänka på inför gravidfotografering Tänka på inför gravidfotografering Tänka på inför gravidfotografering Tänka på inför gravidfotografering Tänka på inför gravidfotografering

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG