Tips val av kläder inför fotografering

6 april, 2020

Tips val av kläder inför fotografering

Tips val av kläder inför fotografering

En väldigt vanlig fråga inför fotografering är ‘vad ska vi ha på oss?’. Kläder, med sina färger, stil och material kommer påverka era fotografier mycket, så välj kläder med omsorg. Det absolut viktigaste är naturligtvis att ni har det som ni trivs i och känner er fina i. Här delar jag med mig av några tips inför klädvalet till er fotografering. Missa inte pdf:en i slutet av inlägget för att ta del av fler tips och fler inspirationsbilder och länk till min Pinterest board!

  • Generellt sett rekommenderar jag alltid enkla, enfärgade och klassiska plagg utan starka färger, mönster, loggor och övriga detaljer. En stilren topp kommer vara lika fin nu som om 20 år när ni tittar tillbaka på era porträtt.

 

  • Om ni önskar en ljus bakgrund så rekommenderar jag ljusa plagg: vitt, ljusbeige, ljusgrått och alla dämpade, ljusa pastellfärger är väldigt fina på bilder och brukar ofta matcha varandra bra.

 

  • En vanlig miss är att alla individer som ska fotograferas klär sig just individuellt. Om ni är flera som ska fotograferas ihop så prova kläderna framför en spegel och se hur ni tycker att de fungerar ihop. En bild säger mer än tusen ord, klicka här så ser du vad jag menar 🙂

 

  • Vid gravid- eller bebisfotografering så tänk gärna på att klä er/barnen i löst sittande kläder så undviker ni att lämna märken på huden ifall vi ska ta bilder utan så mycket kläder (ha gärna med en tubtopp).

 

  • Ha gärna med er ombyte, både till er själva och barnen, men gör urvalet hemma i lugn och ro för att inte bli stressad och ha beslutsångest vid fotograferingen.

 

 • Ha gärna helt släta, hudfärgade underkläder då vid fotografering med blixt kan färger och mönsterstrukturer lysa igenom tunna, ljusa plagg.

 

Tips val av kläder inför fotografering
Fler tips? Ladda ner min gratis guide [här]
fylld med fler tips och länk till min Pinterest board.

 

 

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG