Blommor till bröllop

25 maj, 2020

Blommor till bröllop

Vad ska man ha för blommor till bröllop?

Gå på er magkänsla och välj med hjärtat när ni bestämmer vilka blommor ni ska ha till bröllopet. Det finns så många alternativ gällande känsla, form och färg så ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Blommor kan vara en stor investering men gör också otroligt mycket för att höja intrycket på en bröllopsdag, naturligtvis på plats men också för era fotografier. Välj en erfaren florist som kan hjälpa er ta fram förslag åt er, utifrån rådande förutsättningar för ert bröllop gällande budget, tonalitet och årstid.

 

Blommor till bröllop

Stilen på blommor

För att din look ska vara enhetlig så är det bra om buketten matchar brudklänningen och övriga accessoarer. En bukett med en enda blomsort, exempelvis rosor, upplevs som stilren. Blandas istället flera olika sorters blommor med varierande storlek får du en busig, härlig bukett. Berätta för floristen vilken look du är ute efter.

 

Blommor till bröllop

Detaljerna gör allt

Du kan göra buketten mer personlig genom att be floristen addera någon detalj, som exempelvis ett vackert sidenband kring din brudbukett. Det kan också vara ett sätt att förstärka bukettens stil eller matcha dina övriga accessoarer.

 

Blommor till bröllop

Formen på brudbuketten

Hur buketten är formad påverkar såväl framtoning och hur din kropp upplevs. Generellt kan man säga att din kroppsform och bukettens form ska likna varandra. Är du lång så får buketten gärna vara droppformad för att upplevas som längre. Är du nätt bör buketten också vara det, och den får gärna vara rundbunden. Den kurviga bruden smickras av en spretig form.

 

Blommor bröllopsdekoration

Säsongen styr vilka blommor ni kan ha till bröllopet

Vilken årstid ni gifter er påverkar buketten mer än du kanske tror. En blomsort är betydligt enklare att få tag på, och billigare, när den är i säsong. Vilken färgskala i buketten som passar ert bröllop påverkas också av rådande årstid. Rosor och liljor är blommor som funkar året runt då de finns att importera från solsäkra platser.

Blommor till bröllop

Färgen på blommor till bröllop

Många brudpar vill skapa en röd tråd genom att matcha buketten med bröllopstemat. Då kan det vara bra att fundera på buketten innan ni väljer era bröllopsfärger. Har du en favoritblomma eller en drömbukett i tanken kanske den ska få styra valet av färgtema, inte tvärtom.

Tips på leverantör för blommor till bröllop: Flora Event

Jag har samarbetat med Emma från Flora Event under många år och kan varmt rekommendera henne. Såhär beskriver hon hur det är att jobba med henne: Jag hjälper gärna till att utveckla dina idéer och förslag. Mitt stora mål som er bröllopsflorist är att ni skall få de så personligt och blomstrande vackert som ni önskar. Blommor är ett sätt att uttrycka sina känslor och personlighet i allt från brudbukett till bordsdekoration. Vi börjar med att boka en konsultationstid och sitter ner på en plats som ni väljer, kanske är det en betydelsefull plats för er som brudpar, ett mysigt fik, hemma vid köksbordet eller över internet. Tillsammans tar vi fram grunderna till de bröllopsblommor och dekorationer som ska utsmycka er bröllopsdag och skapa en fin helhet till resten av bröllopet så som brudbukett, corsage, bordsdekorationer, blomsterdekorationer på vigselplatsen, tärnbuketter, näbbuketter, hårblommor, kastblommor, dekorering av festlokal. Klicka här för att komma till Flora Events hemsida.

 

 

Boka mig som bröllopsfotograf

Jag är yrkesverksam porträtt- och bröllopsfotograf, har fotograferat bröllop sedan 2008. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket, certifierad av Federation of European Photographers, nominerad till Europas bästa bröllopsfotograf, innehar ett flertal hederspris och bronspoäng från SM i porträttfotografering och har blivit publicerad på flertalet internationella bloggar. Intresserad av att veta mer om mina bröllopspaket? Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingår. Här hittar ni min engelska hemsida.

Blommor till bröllop

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG