Bröllop i Italien – tips från bröllopsfotograf

5 februari, 2023

Bröllop i Italien – tips från bröllopsfotograf

Bröllop i Italien kan vara precis så fantastiskt som ni föreställer er men det finns också en del att planera kring och tänka igenom. Italien är en populär destination för bröllop, så det är viktigt att börja planera i god tid för att säkerställa att ni får den plats och de leverantörer ni vill ha. Vissa platser kan vara bokade upp till två år i förväg, så det är viktigt att säkra era datum så snart som möjligt.

Efter mina 15 år som bröllopsfotograf och med flera bröllop och engagement session på flera platser i Italien delar jag gärna med mig av mina tips.

Att gifta sig i Italien är en dröm som går i uppfyllelse för många par. De vackra landskapen, rik historia och den rustika arkitekturen ger en fantastisk miljö för er speciella dag. Jag tänkte dela med mig av några tips på vägen.

001-wedding_italy_elba

Läs på reglerna innan bröllopet

Det tråkiga först: säkerställ att ert bröllop i Italien blir lagligt. Det finns mycket att tänka på när man planerar bröllop i Italien, så jag rekommenderar er att läsa på pålitliga källor. På Svenska Ambassadens hemsida hittar ni mycket information. Om ni är svenska medborgare som är folkbokförda i Sverige, som önskar gifta er i Italien, så hittar ni mycket information här. På vissa ställen i Italien är vigseln avgiftsbelagd och tolk kan behövas om ni inte pratar italienska. Känns det knepigt och mycket att sätta sig in i? Ett alternativ är att ni gifter er borgligt i Sverige och sedan har ceremonin och mottagningen i Italien. På så vis slipper ni allt det juridiska och kan fokusera fullt ut på att ha ett härligt, om än inte juridiskt, bröllop i Italien.

002-wedding_italy_elba

Bröllop i Italien – var ska bröllopet vara?

Italien är känt för sina hisnande vyer, från böljande kullar fyllda med vingårdar till pittoreska byar och historiska städer. Det är inte konstigt att så många väljer att ha sitt bröllop i Italien. Oavsett om ni planerar en intim ceremoni på en vingård, en storslagen fest på ett slott eller ett traditionellt kyrkbröllop, så har Italien allt. Var börjar man? Ett tips kan vara att googla på bröllopskoordinatorer i Italien och följa deras Instagram konton, för att där få förslag på vackra platser. Italien har mängder av vingårdar som passar perfekt för bröllop.

003-wedding_italy_elba

Anlita en bröllopskoordinator

Utöver att sköta logistiken väl på plats under er bröllopsdag, så att ni kan koppla av och njuta, så kan en bröllopskoordinator hjälpa er med all planering och leverantörskontakt inför ert bröllop i Italien. Oavsett om ni väljer en italiensk eller svensk bröllopskoordinator, så är hjälpen ovärderlig då allt som ska ordnas inför ett bröllop kan kännas övermäktigt, särskilt om man ska koordinera allting till utlandet. Väljer ni en bröllopskoordinator som även erbjuder design- och floristhjälp så kan ni tillsammans ta fram moodboard för hur ni vill att ert bröllop ska se ut. Vill ni ha tips på bröllopskoordinatorer? Jag hjälper er gärna!

Bröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf

Låt maten ta plats på ert bröllop

Det italienska köket, med sina stora smaker och färska ingredienser, är en stor del av landets charm. Era gäster kommer att älska den utsökta maten och vinet som kommer att serveras på er middag. Oavsett om ni väljer en formell middag eller en mer avslappnad buffé, kommer maten garanterat att bli en höjdpunkt på er bröllopsdag.

005-wedding_italy_elba

Planera för extra tid

Italienare är kända för sitt avslappnade förhållningssätt till tid, så det är viktigt att räkna med extra tid för saker som trafik, byråkrati och förseningar. Att planera för en buffertid kan hjälpa er att undvika stress och njuta av er bröllopsdag till fullo.

Bröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf

Ta hänsyn till årstiden

Italien har medelhavsklimat, vilket innebär att somrarna kan vara varma och trånga (turistsäsong), medan vintrarna kan vara kalla och regniga. Vår och höst är vanligtvis de bästa årstiderna för ett bröllop, med mildare temperaturer och färre människor.

Bröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf

Bröllop på Elba, ö utanför Rom

Stefanie och Mario gifte sig på Hotel Hermitage, på Elba, som ligger utanför Toscana på västra sidan av Italien. Det går att flyga in, men jag flög till Rom för att sedan med hyrbil ta färja över. Hotellet ligger precis vid havet med en härlig sandstrand och magisk utsikt. Här är deras bröllopsdag i bilder!

008-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf010-wedding_italy_elba011-wedding_italy_elba012-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf014-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf016-wedding_italy_elba017-wedding_italy_elba018-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf020-wedding_italy_elba021-wedding_italy_elba022-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf024-wedding_italy_elba025-wedding_italy_elba026-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf028-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotografBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotografBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotografBröllop i Italien - 5 tips från bröllopsfotograf033-wedding_italy_elba034-wedding_italy_elba035-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - tips från bröllopsfotografBröllop i Italien - tips från bröllopsfotograf038-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - tips från bröllopsfotografBröllop i Italien - tips från bröllopsfotograf041-wedding_italy_elba042-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - tips från bröllopsfotograf044-wedding_italy_elba045-wedding_italy_elba046-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - tips från bröllopsfotograf048-wedding_italy_elba049-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - tips från bröllopsfotografBröllop i Italien - tips från bröllopsfotograf052-wedding_italy_elbaBröllop i Italien - tips från bröllopsfotograf054-wedding_italy_elba055-wedding_italy_elba056-wedding_italy_elba057-wedding_italy_elba058-wedding_italy_elba059-wedding_italy_elba060-wedding_italy_elba061-wedding_italy_elba062-wedding_italy_elba063-wedding_italy_elba

Bröllop i Italien – tips från bröllopsfotograf

Som er bröllopsfotograf kommer jag att fånga all magi på er dag, från den första kyssen till den sista dansen. Italien bjuder på ett mjukt, varmt ljus och fantastiskt motljus. Planera in 15 min bensträckare under middagen för att få avslappnade, romantiska bilder från golden hour.

Florence, Positano och Elba är några de fantastiska ställen som jag har fått fotografera par i Italien. Se gärna engagement sessions på denna sida. Nyfiken på att anlita mig som er fotograf för bröllop i Italien? Ser fram emot att höra av er! Läs mer om bröllopsprocessen och hur jag arbetar här eller skicka en bokningsförfrågan direkt.

15 års erfarenhet

Upplev vackra, tidlösa fotografier

som står sig genom generationer

Det som urskiljer mig från många andra bröllopsfotografer idag är min långa, dokumenterade erfarenhet och min vilja att göra det där lilla extra. Alla bröllop och brudpar är unika men som erfaren bröllopsfotograf är jag van att läsa av situationer och förutse händelser innan de uppstår.

LÄS MER

SHARE THIS STORY

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG