Familjebilder på bröllop

9 maj, 2020

Familjebilder på bröllop

Många brudpar upplever att fotografera familjebilder på bröllop är ett stressfullt moment under bröllopsdagen. Sina klassiska poser till trots är kan dessa bilder komma att betyda väldigt mycket, inte minst över tid. Jag vill därför dela med mig av lite tips, så att fotograferingen av familjen och släkten går smidigt och ni kan lägga mer tid på att umgås med era nära och kära istället för att jaga rätt på förvillade fastrar:)

Familjebilder på bröllop

Planera i förväg vilka som ska vara med på era familjebilder på bröllopet

Fundera igenom vilka ni vill ha med på bild. Olika familjekonstellationer ger många valmöjligheter. Jag har skapat en lista till alla mina brudpar som är enkel att redigera för att anpassa helt efter era behov och skriva ut för att ha med på dagen, enkelt att checka av. Om du vill göra en egen, så gör du det allra enklast i word, med rubrik “grupp 1, grupp 2” osv. med tillhörande rader under. Enkelt att fylla i, enkelt att pricka av. Kan varmt rekommendera er att förmedla denna lista till berörda personer innan bröllopet. Ju bättre förberedda folk är, desto enklare blir det på plats. Äldre och yngre personer samt personer som ska iväg till nästa plats för att hjälpa till med det praktiska kring förberedelser av kommande händelser under dagen är smidigast att fotografera först.

 

Familjeporträtt under bröllopsdagen
Utse en ansvarig för era familjebilder

Alla har vi en i bekantskapskretsen med tydliga ledaregenskaper, ta hjälp av den personen. Det behövs en person som på ett naturligt och trevligt sätt tar för sig när man ska samla en större mängd människor på ett effektivt sätt och anledningen till varför den personen inte är jag är för att det underlättar otroligt mycket om denna person känner er släkt så att han eller hon vet vilka som saknas. En person som inte räds att styra utan som kommer till sin rätt när den får guida era släktingar är otroligt värdefullt.

Familjebilder på bröllop

Sätt upp en tidsplan för era familjebilder på bröllop

Bestäm när familje- och släktbilderna (samt eventuell gruppbild av samtliga gäster) ska ske och kommunicera detta till alla inblandade så att alla ges möjlighet att anpassa sig efter detta och inte hinna åka iväg till nästa location. Jag rekommenderar ofta att ta detta direkt efter gratulationerna efter vigseln, då är alla på plats (kyrkan ger dessutom nästan alltid bra bakgrund och skugga på någon sida vid varma sommardagar). Gifter ni er borgerligt eller har stort brudfölje? Efter brudskålen men innan middagen sker rekommenderar jag då att ni planerar för familjeporträtten.

 

Familjebilder på bröllop
Väl på plats

Den personen som ni har utsett som ansvarig för familjebilder kommer att vara min högra hand under den tid familjeporträtten tar, denna person ansvarar att få folk på plats enligt er lista och sen tar jag över gällande posering etc. Jag kommunicerar tydligt för att få med alla på banan. Jag lovar att göra mitt allra bästa för att skapa de fina familjeporträtt ni önskar och som så ofta uppskattas av föräldrar, mor- och farföräldrar.

 

Boka mig som bröllopsfotograf

Jag är yrkesverksam porträtt- och bröllopsfotograf, har fotograferat bröllop sedan 2008. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket, certifierad av Federation of European Photographers, nominerad till Europas bästa bröllopsfotograf, innehar ett flertal hederspris och bronspoäng från SM i porträttfotografering och har blivit publicerad på flertalet internationella bloggar. Intresserad av att veta mer om mina bröllopspaket? Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingår. Här hittar ni min engelska hemsida.

 

 

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG