First look

First look är något jag rekommenderar alla mina par, då det är ett så himla roligt (och spännande!) moment på bröllopsdagen. Att få se sin blivande make/fru för första gången i bröllopskläder är en speciell känsla och många uppskattar att ha detta förevigat. Men det är er dag och det allra viktigaste är att det känns rätt för er.

First look

Vad är first look?

First look är ett arrangerat tillfälle då ni ser varandra i bröllopskläder för första gången. Något som passar er som inte vill spara det ögonblicket till kyrkan/er vigselplats, oavsett om ni går in tillsammans eller inte. Det går till som så att den ena partnern står med ryggen till och väntar på den andra partnern, som kommer gåendes.

First look

Hur går det till?

När vi har bestämt plats så kommer jag guida er hela vägen genom er first look. Ofta är det inte ett spontant moment, utan ett arrangerat sådant. Men låt inte det avskräcka er! När man står och väntar, eller går emot den som väntar, så uppstår ofta en massa härliga känslor. Om morgonen har varit fylld av människor och intryck, så är ofta denna stund då man hinner ‘landa’. Just att det tar lite tid innan man får se den andre i ögonen, bygger ofta upp en fantastisk bra typ av nervositet och stämning! På mitt kommando kommer partner 2 gå hela vägen fram till partner 1, som på nytt kommando sakta vänder sig om. En del par upplever väldigt mycket känslor som visar sig på olika sätt, en del par är mer stillsamma. Precis som vi alla är i vår vardag – olika. Oavsett så rekommenderar jag er varmt att göra en first look, för att fri från blickar från gäster få en mysig och fin stund tillsammans. Andas in, kramas och se varandra stråla.

När under dagen ska vi ha en first look?

Jag rekommenderar ofta mina par att fotografera större delen av sina porträtt före ceremonin. Detta kommer inte bara att ge oss mer tid att skapa vackra porträtt, utan det kommer att också göra att ni kan njuta mer av festligheterna efter ceremonin. Par blir ofta otåliga när de spenderar stora delar av mingeltiden på att fotografera porträtt, eftersom de hellre vill njuta av festen med vänner och familj. Fullt förståeligt! Men det finns också fördelar med att fotografera efter er vigsel, för många släpper nervositeten och man kan slappna av. Om ni ser varandra för första gången i kyrkan blir det ju onekligen svårt att fotografera en first look, men om ni planerar att göra first look så fotograferar vi den i början av era bröllopsporträtt, ett par timmar innan er vigsel.

Boka mig som bröllopsfotograf

Jag är yrkesverksam porträtt- och bröllopsfotograf, har fotograferat bröllop sedan 2008. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket, certifierad av Federation of European Photographers, nominerad till Europas bästa bröllopsfotograf, innehar ett flertal hederspris och bronspoäng från SM i porträttfotografering och har blivit publicerad på flertalet internationella bloggar.

Intresserad av att veta mer om mina bröllopspaket?
Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingår.
Här hittar ni min engelska hemsida.