GALLERIES

    Förberedelser bröllop

    Förberedelser bröllop

    Förberedelser bröllop

    Bröllopsdagen börjar ofta med förberedelser bröllop, så som hår, make up och påklädning. Oavsett om ni gör er i ordning tillsammans eller var och en för sig, så är det fint att fotografera början på er stora dag. Många väljer att ha med sina närmaste vänner eller familjer under morgonen, vilket ger många fina fotograferingstillfällen.

    I detta blogginlägg delar jag med mig av tips för att du ska få sina fina fotograferier som möjligt från era förberedelser på er bröllopsdag.

     

    Förberedelser bröllop

    Förberedelser kräver bra ljus

    Både jag som fotograf och den som gör hår och make, oavsett om det är en professionell stylist eller din bästa väninna, är beroende av fint ljus för att kunna prestera på topp. Om möjligt, välj därför en plats framför ett stort fönster för bästa insläpp av dagsljus.

    Välj gärna en plats du tycker är vacker, ljus, med stilrena färger och inredning. Det är många delar som fotograferas på morgonen, detaljer som smycken, blommor, trycksaker samt de sista detaljerna på hår och make up. Att välja en vacker plats sätter en fin prägel på hur fotografierna upplevs.

    Säkerställ att platsen för era förberedelser är tillräckligt rymlig för att ni alla ska få plats utan att trängas. Ju fler personer man är, desto rörigare tenderar det att bli. Genom att be alla att förvara sina saker på ett och samma ställe så blir era förberedelser bilder stilrena utan för mycket saker på bord och i bakgrunden.

     

    Förberedelser bröllop

    Förberedelse bröllop: hår och make up

    Vanligen fotograferar jag de allra sista detaljerna när hår och make up är klart, för en vackrare helhetskänsla. Kommunicera gärna med stylisten att vi kommer fotografera förberedelse bilder så att de är förberedda för detta och därmed kan bibehålla en städad yta omkring sig.

     

    Förberedelsebilder bröllop

    Fotografering av trycksaker och smycken

    Ha gärna era ringar, inbjudningskort (även meny etc om ni har sådant, alla trycksaker ni har tagit fram i samband med bröllopet) och eventuellt övriga fina detaljer ni vill ha fotograferade. Det är ofta fint att göra ett stilleben av bukett, parfym, skor, underkläderna osv. Kanske en vacker galge till klänningen innan den kläs på. De detaljer ni har valt ut för dagen helt enkelt.

    Jag har ringaskar och andra detaljer med mig men du får gärna ta med vackra saker som betyder mycket för dig. Det kan vara ett åldrat foto på en nära anhörig som inte längre finns med er, en vacker parfymflaska, en vacker bricka. Be gärna floristen om lite extra blommor att ha till stylingen.

     

    Bröllopsmorgonen

    Planera när påklädning ska ske

    Många väljer att ha sidenmorgonrockar, vilket gör sig väldigt fint på bild och en extra detalj till er färgkodade klädkod. Oavsett hur ni ser ut då förberedelserna sker, så rekommenderar jag er varmt att de ni omger er av på morgonen har bytt om när det är dags för er att byta om till era bröllopskläder. Det gör så mycket för fotografierna om era nära är stiligt klädda istället för omatchade mjukiskläder, hur bekvämt det än är 🙂

    Om ni gör i ordning er på olika platser, synka gärna när respektive påklädning sker så jag hinner fota båda era förberedelsestunder. Den eller de som hjälper bruden att sätta på sig sin klänning bör vara helt färdig (hår, make, kläder) innan påklädningen av bruden sker för mest smickrande bilder.

    Förberedelser bröllop

    Checklista förberedelser bröllop

    • Trycksaker (save the date, inbjudningskort, meny, vigselprogram, kuvert etc.) Gärna 2 ex av varje
    • Planera klädsel på tärnor och marsalker vid förberedelsebilder
    • Blommor (brudbukett, corsage, lösa blommor att styla med)
    • Skor
    • Ringar och övriga smycken
    • Ev. machettknappar, fluga etc.
    • Sitt gärna vid ett stort fönster
    • Håll städat runtomkring

    Förberedelser bröllop

    Boka mig som bröllopsfotograf

    Jag är yrkesverksam porträtt- och bröllopsfotograf, har fotograferat bröllop sedan 2008. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket, certifierad av Federation of European Photographers, nominerad till Europas bästa bröllopsfotograf, innehar ett flertal hederspris och bronspoäng från SM i porträttfotografering och har blivit publicerad på flertalet internationella bloggar. Intresserad av att veta mer om mina bröllopspaket? Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingår. Här hittar ni min engelska hemsida.

    PREV. ITEM NEXT ITEM

    BRÖLLOP- OCH PORTRÄTTFOTOGRAF

    Studio i Täby, Stockholm

    Bröllopsfotograf Stockholm

    Prisbelönt fotograf med Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket. Baserad i Täby, norr om Stockholm. Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag fotograferar på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.


    Mer om mig.


    Nyhetsbrev
    Bröllopsfotograf Stockholm Mitt första bröllop fotograferade jag 2008. Varje år fotograferar jag ett mycket begränsat antal bröllop varje år för att kunna ge mina par bäst tänkbara service. Förbered dig på att känna dig avslappnad framför min kamera eftersom det är det som de flesta av mina kunder säger i sina recensioner.

    Mer info om bröllopsfotografering.

    En mysig och rolig stund tillsammans. Bus och skratt skapar tillsammans vackra fotografier från dina barns barndom och fångar alla deras små egenheter. Alla åldrar och alla årstider har sin charm.

    Mer info om barn- och familjefotografering.

    Följ mig på Instagram
    @brandwold

    Kategorier

    Warning: Undefined variable $msg in /customers/f/6/d/brandwold.se/httpd.www/wp-content/plugins/flo-launch/public/class-flo-setup-behind-scene-public.php on line 140