Förberedelser bröllop

27 maj, 2020

Förberedelser bröllop

Förberedelser bröllop

Bröllopsdagen börjar ofta med förberedelser bröllop, så som hår, make up och påklädning. Oavsett om ni gör er i ordning tillsammans eller var och en för sig, så är det fint att fotografera början på er stora dag. Många väljer att ha med sina närmaste vänner eller familjer under morgonen, vilket ger många fina fotograferingstillfällen.

I detta blogginlägg delar jag med mig av tips för att du ska få sina fina fotograferier som möjligt från era förberedelser på er bröllopsdag.

 

Förberedelser bröllop

Förberedelser kräver bra ljus

Både jag som fotograf och den som gör hår och make, oavsett om det är en professionell stylist eller din bästa väninna, är beroende av fint ljus för att kunna prestera på topp. Om möjligt, välj därför en plats framför ett stort fönster för bästa insläpp av dagsljus.

Välj gärna en plats du tycker är vacker, ljus, med stilrena färger och inredning. Det är många delar som fotograferas på morgonen, detaljer som smycken, blommor, trycksaker samt de sista detaljerna på hår och make up. Att välja en vacker plats sätter en fin prägel på hur fotografierna upplevs.

Säkerställ att platsen för era förberedelser är tillräckligt rymlig för att ni alla ska få plats utan att trängas. Ju fler personer man är, desto rörigare tenderar det att bli. Genom att be alla att förvara sina saker på ett och samma ställe så blir era förberedelser bilder stilrena utan för mycket saker på bord och i bakgrunden.

 

Förberedelser bröllop

Förberedelse bröllop: hår och make up

Vanligen fotograferar jag de allra sista detaljerna när hår och make up är klart, för en vackrare helhetskänsla. Kommunicera gärna med stylisten att vi kommer fotografera förberedelse bilder så att de är förberedda för detta och därmed kan bibehålla en städad yta omkring sig.

 

Förberedelsebilder bröllop

Fotografering av trycksaker och smycken

Ha gärna era ringar, inbjudningskort (även meny etc om ni har sådant, alla trycksaker ni har tagit fram i samband med bröllopet) och eventuellt övriga fina detaljer ni vill ha fotograferade. Det är ofta fint att göra ett stilleben av bukett, parfym, skor, underkläderna osv. Kanske en vacker galge till klänningen innan den kläs på. De detaljer ni har valt ut för dagen helt enkelt.

Jag har ringaskar och andra detaljer med mig men du får gärna ta med vackra saker som betyder mycket för dig. Det kan vara ett åldrat foto på en nära anhörig som inte längre finns med er, en vacker parfymflaska, en vacker bricka. Be gärna floristen om lite extra blommor att ha till stylingen.

 

Bröllopsmorgonen

Planera när påklädning ska ske

Många väljer att ha sidenmorgonrockar, vilket gör sig väldigt fint på bild och en extra detalj till er färgkodade klädkod. Oavsett hur ni ser ut då förberedelserna sker, så rekommenderar jag er varmt att de ni omger er av på morgonen har bytt om när det är dags för er att byta om till era bröllopskläder. Det gör så mycket för fotografierna om era nära är stiligt klädda istället för omatchade mjukiskläder, hur bekvämt det än är 🙂

Om ni gör i ordning er på olika platser, synka gärna när respektive påklädning sker så jag hinner fota båda era förberedelsestunder. Den eller de som hjälper bruden att sätta på sig sin klänning bör vara helt färdig (hår, make, kläder) innan påklädningen av bruden sker för mest smickrande bilder.

Förberedelser bröllop

Checklista förberedelser bröllop

  • Trycksaker (save the date, inbjudningskort, meny, vigselprogram, kuvert etc.) Gärna 2 ex av varje
  • Planera klädsel på tärnor och marsalker vid förberedelsebilder
  • Blommor (brudbukett, corsage, lösa blommor att styla med)
  • Skor
  • Ringar och övriga smycken
  • Ev. machettknappar, fluga etc.
  • Sitt gärna vid ett stort fönster
  • Håll städat runtomkring

Förberedelser bröllop

Boka mig som bröllopsfotograf

Jag är yrkesverksam porträtt- och bröllopsfotograf, har fotograferat bröllop sedan 2008. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket, certifierad av Federation of European Photographers, nominerad till Europas bästa bröllopsfotograf, innehar ett flertal hederspris och bronspoäng från SM i porträttfotografering och har blivit publicerad på flertalet internationella bloggar. Intresserad av att veta mer om mina bröllopspaket? Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingår. Här hittar ni min engelska hemsida.

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG