Mästarbrev i Fotografyrket

3 april, 2020
Det känns fint att kunna säga att jag nu innehar Mästarbrev i Fotografyrket! Sverige har, i sitt digitala register från 1992, 100 personer som innehar Gesällbrev och endast 41 personer som innehar Mästarbrev i Fotografyrket. Sedan december 2019 är jag en av dom! I höst inväntar diplomutdelning under stor pompa och ståt i Blå Hallen i Stockholm.

Mästarbrev i Fotografyrket

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i ”Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare”. För att ta Mästarbrev krävs att man har ett Gesällbrev samt varit yrkesverksam i minst 6 år. Dessutom krävs att man går Mästarutbildningen som är en bred företagarutbildning på deltid. Det är Svenska Fotografers Förbund (SFF) och Svenska Porträttfotografers Förbund via Fotografernas Yrkesnämnd (FYN) som är ansvarig yrkesorganisation. Du kan läsa mer om Mästarbrev i Fotografyrket här.

Gesällbrev i Fotografyrket

Gesällbrev i Fotografyrket – Gesällbrevet är Hantverkarnas egen kvalitetsgaranti. Som kund eller anställande företag kan du vara säker på att en hantverkare med Gesällbrev är väl insatt i yrket vilket de visat bland annat genom sitt Gesällprov. För att hålla hög kvalité och aktualitet på Gesällbreven görs bestämmelserna i nära samråd med varje yrkes branschorganisation. Gesällbrev finns i ett flertal europeiska länder och i Sverige utfärdas drygt 1000 Gesällbrev per år. Idag kan man ta sitt Gesällbrev i omkring 70 olika yrken.

Så går det att läsa hos Sveriges Hantverkarråd. Du kan läsa mer om när jag tog mitt Gesällbrev här.

 

Mästarbrev i FotografyrketTerese Brandwold – Brandwold Photography

Jag arbetar som porträtt- och bröllopsfotograf med extra kärlek för analog fotografering. Jag erbjuder bröllopsfotografering, parfotografering, boudoir och barn- och familjefotografering. Mina fantastiska par har gjort att jag har fått fotografera bröllop och engagement sessions över hela världen. Jag strävar efter att vara konsekvent i min stil, både gällande fotograferingen och bildbehandlingen, för att du ska veta vad du kan förvänta dig för typ av fotografier.

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG