GALLERIES

    Mobilfritt bröllop

    Mobilfritt bröllop, även kallat unplugged wedding, är något som verkligen känns som en vattendelare. Å ena sidan får man massor med bilder från olika vinklar, å andra sidan riskerar man distraherade gäster. Det är underbart att ens gäster vill fotografera och dela ens glädje, men det har sina utmaningar.

    Mobilfritt bröllop

    Låt fotografen göra jobbet

    Att anlita en bröllopsfotograf är för många en av de större investeringarna man gör vid ett bröllop. Många par lägger mycket tid på att hitta en fotograf vars stil man gillar, en personlighet man klickar med och med en förväntan på att få fantastiska bröllopsfotografier. Som bröllopsfotograf så förstår jag att man kan frestas av att tillåta mobiltelefoner och kameror under sin vigsel. De främsta skälen brukar vara att man inte vill begränsa sina gäster och en förhoppning om att få fler bilder från olika vinklar. Min erfarenhet är dock att gästernas bilder inte är de bilder som brudparet använder i sitt bröllopsalbum. Mobilkameror är fantastiska på många sätt, men långa avstånd, svåra ljusförhållanden och externa blixtar är inte deras styrka. När många gäster fotograferar tenderar också många bilder att delas på sociala medier, ett annat ämne ni behöver ta ställning till. Huruvida ni väljer att ha ett mobilfritt bröllop eller inte är naturligtvis helt upp till er, det har ju sina för- och nackdelar. Ur ett fotografs perspektiv tänker jag dela med mig mina tankar kring det hela.

    Mobilfritt bröllop

    Fördelar med mobilfritt bröllop

    Ett av de främsta skälen till varför jag rekommenderar att ha en mobilfri vigsel, är för att ni ska slippa fylla ert bröllopsalbum med fotografier där era gäster är upptagna med en skärm. Era bröllopsfotografier ska leva länge, så fundera på hur ni vill att de ska se ut. De flesta av oss tenderar att gå all in när vi ska ta en bild, vilket resulterar i att man gör saker man kanske inte skulle ha gjort om man inte skulle ta en bild. Exempelvis gå ut i altargången när bruden går in med sin far, sträcka upp händerna ovanför huvudet och därmed blocka synen för personen i bänken bakom eller använda en selfiepinne som sticker ut från gruppen för att få en unik vinkel. Som fotograf så är det mer regel än undantag att gäster utmanar en i de finaste vinklarna och om de fotograferar med blixt under kritiska ögonblick, som exempelvis er första kyss, så riskerar mina bilder påverkas utav detta.

    Mobilfritt bröllop för mer närvarande gäster

    Det andra främsta skälet till varför jag rekommenderar ett mobilfritt bröllop (iallafall vigsel), är för att det är så lätt hänt att man börjar pyssla med annat när man har tagit sin bild (eller femtioelva bilder och ett par videos). Man svarar på ett jobbmail, scrollar på Instagram, fastnar i en tråd på Whatsapp… Mobiltelefoner distraherar oss, så är det bara. De allra finaste fotojournalistiska bilderna bygger på känslor och reaktioner, något som mobiler förhindrar.

    Genuina reaktioner

    Mitt tredje skäl till att ha ett mobilfritt bröllop är för att ni ska få ta del av era gästers känsloregister och genuina reaktioner. Om era gäster är upptagna med att fotografera/filma, så är sannolikheten stor att de tittar på sina skärmar – inte er. Vad vill ni mötas av när ni går ut från er vigsel, era gästers känslofyllda ansikten eller baksidan på ett hav av mobiler (och en och annan ipad och skarp blixt från de som har med sig sin systemkamera)?

    Nackdelar med mobilfritt bröllop

    Känns det kymigt att be era gäster att lägga ned sina mobiltelefoner? Vigsel är den delen av ett bröllop som jag tycker att utelämnade av mobiler är viktigast. Ett sätt att själv slippa komma med pekpinnar är att be er präst/vigselförrättare berätta för era gäster att ni har anlitat en professionell fotograf och därför önskar att ingen annan fotograferar. Ni kan också sätta upp skyltar där ni ber om detta.

    Erfaren bröllopsfotograf

    Jag är yrkesverksam porträtt- och bröllopsfotograf, har fotograferat bröllop sedan 2008. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket, certifierad av Federation of European Photographers, nominerad till Europas bästa bröllopsfotograf, innehar ett flertal hederspris och bronspoäng från SM i porträttfotografering och har blivit publicerad på flertalet internationella bloggar.

    Intresserad av att veta mer om mina bröllopspaket? Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingårHär hittar ni min engelska hemsida.

    PREV. ITEM NEXT ITEM

    BRÖLLOP- OCH PORTRÄTTFOTOGRAF

    Studio i Täby, Stockholm

    Bröllopsfotograf Stockholm

    Prisbelönt fotograf med Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket. Baserad i Täby, norr om Stockholm. Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag fotograferar på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.


    Mer om mig.


    Nyhetsbrev
    Bröllopsfotograf Stockholm Mitt första bröllop fotograferade jag 2008. Varje år fotograferar jag ett mycket begränsat antal bröllop varje år för att kunna ge mina par bäst tänkbara service. Förbered dig på att känna dig avslappnad framför min kamera eftersom det är det som de flesta av mina kunder säger i sina recensioner.

    Mer info om bröllopsfotografering.

    En mysig och rolig stund tillsammans. Bus och skratt skapar tillsammans vackra fotografier från dina barns barndom och fångar alla deras små egenheter. Alla åldrar och alla årstider har sin charm.

    Mer info om barn- och familjefotografering.

    Följ mig på Instagram
    @brandwold

    Kategorier