GALLERIES

    Vad gör vi om det regnar under fotograferingen?

    Vad gör vi om det regnar under fotograferingen?

    Vad gör vi om det regnar under fotograferingen? En väldigt vanlig fråga! Först och främst, bli inte stressad. Ingen av oss kan påverka vädret så försök att lägga er energi på att ha en fin upplevelse istället för att fokusera på vädret. Att inte ha kontroll är ofta det som stressar mest, så mitt tips är att alltid planera för regn och hoppas på solsken. Det kommer alltid kännas bättre att ha en bra backup plan som inte används än att väl på plats försöka komma på en plan i sista sekund.

    Praktiska skor, vitt paraply och medhjälpare – tre räddare i nöden på en regnig bröllopsdag

    Vad gör vi om det regnar på bröllopsdagen?

    Jag förstår er besvikelse, alla tycker vi det är härligt med solsken och magiskt motljus. Vid bröllop arbetar vi med det väder som bjuds på, vid konsultationen går vi igenom scenarium ”svensk sommar” med allt vad det innebär. Lite duggregn gör ingenting men om det vräker ner är det skönt att ha sett ut miljöer där vi kan ta porträtten oavsett väder.

    Det regnar sällan precis hela tiden. Om det ser ut att bli regn på er bröllopsdag, så se över ert schema för att lösgöra tid under dagen. På så vis kan man flytta porträttfotograferingen så att den kan ske under en tidpunkt då det inte regnar alternativt inte vräker ned.

    Tänk på att hela brudföljet också behöver bra skor och paraplyn ifall de ska fotograferas. Att ha matchande paraplyn gör mycket för det estetiska. Vita eller genomskinliga paraplyn gör sig bäst på bild och släpper igenom ljus samt minimerar mörka skuggor i era ansikten.

    Här vräkte (!) regnet ned. Leta efter platser som fungerar även när vädret är som värst.

    Vad gör vi om det regnar under porträttfotograferingen?

    Vädret kan ändras i sista sekund. Om möjligt, boka om till en annan dag. Om det inte är möjligt på grund av schemat eller om fotograferingen sker utomlands, överväg att fotograferas inomhus. När jag fotograferade Asher och David i New York var det en mörk och kall januaridag, så de bestämde sig för att ha sin engagement session inomhus på The Met.

    När jag fotograferade Jessica och Matte i Paris en dag i november, vräkte regnet ned bokstavligt talat (det var galet!) nästan hela dagen på oss och vi kunde inte skjuta på fotograferingen då hemresan redan var bokad. Genom att ta med paraplyn (och var beredd på att kramas snabbt på kommando:) så löser det sig
    Fokusera på att ha en underbar dag tillsammans, oavsett väder

    Checklista om det regnar under fotograferingen

    • Ha gärna med er praktiska skor. Även under sommarmånaderna blir man lätt kall när man blir blöt, så ta med er ett par vattentäta, varma skor att transportera er i.
    • Undvik gräsmattor som riskerar att fläcka ned era kläder och satsa istället på asfalt eller betongunderlag
    • Leta efter platser som reflekterar ljus. Ett stort träd skyddar förvisso mot regn men ger också mörka (och gröna) skuggor
    • Använd vita eller genomskinliga paraplyn

    Kom ihåg, det känns ofta värre än hur det ser ut! Fokusera på att ha en fin upplevelse tillsammans istället för att lägga energi på något man inte kan påverka.

    PREV. ITEM Bröllopsporträtt NEXT ITEM

    BRÖLLOP- OCH PORTRÄTTFOTOGRAF

    Studio i Täby, Stockholm

    Bröllopsfotograf Stockholm

    Prisbelönt fotograf med Gesäll- och Mästarbrev i fotografyrket. Baserad i Täby, norr om Stockholm. Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag fotograferar på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.


    Mer om mig.


    Nyhetsbrev
    Bröllopsfotograf Stockholm Mitt första bröllop fotograferade jag 2008. Varje år fotograferar jag ett mycket begränsat antal bröllop varje år för att kunna ge mina par bäst tänkbara service. Förbered dig på att känna dig avslappnad framför min kamera eftersom det är det som de flesta av mina kunder säger i sina recensioner.

    Mer info om bröllopsfotografering.

    En mysig och rolig stund tillsammans. Bus och skratt skapar tillsammans vackra fotografier från dina barns barndom och fångar alla deras små egenheter. Alla åldrar och alla årstider har sin charm.

    Mer info om barn- och familjefotografering.

    Följ mig på Instagram
    @brandwold

    Kategorier

    Warning: Undefined variable $msg in /customers/f/6/d/brandwold.se/httpd.www/wp-content/plugins/flo-launch/public/class-flo-setup-behind-scene-public.php on line 140