Vinterbröllop

11 november, 2022

Vinterbröllop – tips för brudpar

Har ni ett härligt vinterbröllop att se fram emot? Att gifta sig på vintern kan verkligen vara fantastiskt vackert, med allt det vita som skapar en magisk bakgrund. Eftersom sommarhalvåret är den dominerande bröllopssäsongen så är det ofta lättare att boka sina drömleverantörer och lokal på vintern, när konkurrensen är mindre. Det finns några saker som kan vara bra att tänka på inför sitt vinterbröllop, allt ifrån vad man ska tänka på gällande vigsel, val av inomhusplats och hur man överlever sin porträttfotografering.

Tips 1: tänk på ljuset

På vintern försvinner dagsljuset fort, något som kan vara bra att tänka på om ni vill ha era porträtt tagna i dagsljus. Till skillnad från sommarhalvåret så kan man med fördel planera in porträttfotograferingen för vinterbröllop när solen står som högst, vanligen runt lunchtid. Så fort det börjar skymma blir det väldigt stämningsfullt med levande ljus, både vid ingången och i er middagslokal.

Tips 2: vind kyler

Om det är många minusgrader så är det inte svårt att räkna ut att det kommer upplevas kyligt, men många glömmer bort att även vinden kyler kraftigt. Om ert vinterbröllop ska vara på en plats som är utsatt för blåst (t.ex. en öppen plats), ha med detta i beräkningarna och klä er i vindtäta, varma ytterplagg.

Tips 3: välj kläder och skor med omsorg

En långärmad klänning med möjlighet till ullunderställ kommer göra stor skillnad mot en ärmlös tubtopp. Tänk gärna lager på lager principen och glöm inte bort att ha stora, varma ytterplagg som är lätta att svepa omkring er mellan tagningarna. Glöm inte bort skorna, om det är mycket snö så kommer era skor inte synas alls. Ha därför varma, höga skor med er som ni kan ha på er, mellan fotograferingarna men i många fall även under fotograferingarna. Att vara varm och torr om fötterna är verkligen en gamechanger.

Tips 4: Ta med er tillbehör

Varma vantar är ett måste, inte bara för att det är skönt. Kalla händer blir lätt väldigt röda, som inte gynnar era bröllopsporträtt. Handvärmare är suveränt att ha med, både för händer, fötter och övrig kropp. En stor, tjock halsduk är perfekt att svepa runt sig.

Tips 5: Ta pauser och ha en backup plan

Om möjligt, ha gärna en varm bil i närheten så ni kan värma er emellanåt. Alla vinterbröllop bör ha en backup plan för porträtten, är det full snöstorm är det inte så kul att vara utomhus. Ett exempel på fantastisk lokal i Stockholm är Skridskopaviljongen, där Caroline och Daniel hade sitt vinterbröllop.


Vinterbröllop

Vinterbröllop


Vinterbröllop


Vinterbröllop
Vinterbröllop

Vinterbröllop

Vinterbröllop

Vinterbröllop
Vinterbröllop

Vinterbröllop
Vinterbröllop


Vinterbröllop
VinterbröllopVinterbröllop
Vinterbröllop

Vinterbröllop


Vinterbröllop

Vinterbröllop

Vinterbröllop


Vinterbröllop


Vinterbröllop

Vinterbröllop

Vinterbröllop

Vinterbröllop


VinterbröllopNyfiken på fler vinterbröllop

Klicka här för att se en härlig vinterdröm i Hälsingland med häst och släde.

15 års erfarenhet

Upplev vackra, tidlösa fotografier

som står sig genom generationer

Det som urskiljer mig från många andra bröllopsfotografer idag är min långa, dokumenterade erfarenhet och min vilja att göra det där lilla extra. Alla bröllop och brudpar är unika men som erfaren bröllopsfotograf är jag van att läsa av situationer och förutse händelser innan de uppstår.

LÄS MER

SHARE THIS STORY

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG