Hitta bröllopsfotograf – 5 frågor att ställa till din bröllopsfotograf

3 december, 2020

Hitta bröllopsfotograf – 5 frågor att ställa till din bröllopsfotograf. Välj din bröllopsfotograf med omsorg. Din bröllopsfotograf kommer sannolikt att vara den person (utöver din partner) som du tillbringar mest tid med under din bröllopsdag. Det här blogginlägget handlar om hur man hittar en bröllopsfotograf som delar din vision gällande fotografering och dess genomförande under bröllopsdagen.

Hitta bröllopsfotograf

Hitta bröllopsfotograf: 5 frågor att ställa under konsultationen innan bokning

Eftersom jag vill ha en personlig kontakt med alla mina kunder så fotograferar jag bara en mycket begränsad mängd bröllop varje år (5 stycken för att vara exakt). Jag vet att det kan låta som en kliché, men bilderna kommer verkligen att öka i värde över tiden och jag vill att mina brudpar ska få hela sin bröllopsberättelse dokumenterad, så jag erbjuder exklusivt heldagsfotografering. Mina tjänster kan endast bokas efter ett första personligt Skype-samtal eller personligt möte i min studio. Låt mig förklara varför.

Det är absolut möjligt att ta vackra bilder utan att prata personligen i förväg men det är inte min filosofi. För mig är det så viktigt att mina kunder känner sig bekväma med mig (och jag med dem) och litar på mitt arbete som fotograf. Jag tror verkligen att förtroendet mellan kund och fotograf är avgörande och att det är en tvåvägs konversation. Under konsultationen kommer jag att ha frågor till er och jag svarar gärna på alla era frågor. För mig är det mycket viktigt att ni får en bröllopsfotograf som ni trivs med och delar samma vision. Vid konsultationen går vi igenom er dag, vilka ni är, vad ni drömmer om för typ av bilder och vad som är viktigt för er under dagen. Jag berättar om mitt sätt att arbeta och svarar på alla tankar ni har kring fotograferingen.

Din bröllopsfotograf kommer sannolikt att vara den person (bredvid din partner) som du tillbringar mest tid med under din bröllopsdag. Låt det sjunka in. Lägg därför tid på att hitta bröllopsfotograf. Det är anledningen till att jag alltid har konsultation med er båda innan mina kunder kan boka mig, för att se till att vi delar samma vision.

Hitta bröllopsfotograf

Beskriv din stil som fotograf

När du har hittat en bröllopsfotograf som du gillar, så bläddra först och främst igenom fotografens portfolio. Vad är den röda tråden när det gäller färg, beskärning, posering, val av bakgrund, styling av detaljer etc. Några förslag på delar som ni kan tänka till kring (vad ni gillar) som ni också kan fråga er fotograf om:
– Fotograferar du med blixt?
– Kommer du att posera oss?
– Hur hanterar du gruppfoton?
– Är du en fluga på väggen eller kommer du att styra upp situationer?
– Hur hanterar du olika ljussituationer?

 

Hur länge har du fotograferat bröllop?

Det här är helt avgörande för hur era bröllopsfotografier kommer att bli och något som sannolikt kommer att påverka priset. Att arbeta med en erfaren fotograf ger dig så många fördelar, just för att den är erfaren. Fråga din fotograf hur länge de har varit i branschen och vilken utbildning denne har. Genom att be om några exempel på missöden lär du dig hur fotografen hanterar stress, oväntade situationer och besvärande släktingar. På en bröllopsdag kan allt hända, se till att din fotograf kan hantera olika typer av väder, ljussituationer, människor och ändrade sista minuten-planer.

 

Hur ser din process och arbetsflöde ut?

Hur ser din process ut före, under och efter bröllopet? Förutom att fråga din bröllopsfotograf om vilken typ av redigering av bilderna som ingår, när dina bilder kommer att levereras och betalningalternativ för att nämna några saker, kommer din fotograf att ge dig tips om hur du får bästa möjliga bröllopsbilder? Din fotograf är inte en bröllopskoordinator, men med lång erfarenhet borde din fotograf kunna ge dig tips om hur du planerar dagen och porträttfotograferingen.

Här är till exempel några av mina mest populära tips:

 

Hitta bröllopsfotograf

Hur ser ditt kontrakt ut gällande bröllopsfotografering?

När du har hittat bröllopsfotograf, säkerställ att ni skriver kontrakt. Din fotograf ska ha ett kontrakt som innehåller information om er dag och leverans. Några saker jag tycker ska finnas med i avtalet: uppdragets omfattning, backup, avbokningsvillkor, leverans, sjukdom, försäkring och resekostnader.

Hitta bröllopsfotograf – så är det att arbeta med mig

Jag har en blandning av fotojournalistik och editorial stil och ett ljust, pastelligt, klassiskt utseende. För mig betyder min stil att jag kommer att följa er under hela er bröllopsdag för att fånga dagens känslor – i små ögonblick och personliga detaljer, liksom de stora händelserna. Eftersträvar ett tidlöst utseende, så att du (och din familj) kommer att värdesätta bilderna i många år framöver.

Bekvämt och tydligt

Som kunder till mig får ni ta del av tips på hur ni bäst planerar för era bilder. Jag poserar, flyttar saker och lägger stor vikt vid styling för att få fram det bästa ur varje situation, där det är möjligt, främst under förberedelser på morgonen, porträttfotograferingen och familjebilder. Den journalistiska sidan kommer fram under ceremonin och mingel. Avslappnade poser med mycket kärlek, det är min fotografiska stil förklarad med fyra ord. Det är också det som de flesta av mina kunder kommenterar – att det känns avslappnat framför min kamera. Att vara tyst och be er ”göra er grej” (like, what is that?) är en källa till osäkerhet, om du frågar mig. Jag finns med er hela tiden, poserar, guidar och säkerställer att ni får det allra bästa från dagen dokumenterat. Jag är er fotograf om ni gillar närhet framför stora asgarv. Editorial och en idealiserande stil framför fotojournalist ärlighet i varje läge. Detaljstyrd och strukturerad med stort fokus på avslappnat och mysig stund. Jag älskar fönster- och motljus, vackra detaljer och spegla kärleken i relationer.

Mina bröllopsbilder skapas för generationer

Jag kombinerar analog film och digital fotografering för att ge er det bästa av två världar. Gällande redigering av bröllopsbilder så eftersträvar jag en stil som ger naturliga färger som står sig genom generationer. Utan influenser av för stunden aktuella redigeringar (hejdå sepia färg och färgklickar på svartvita foton).

Hitta bröllopsfotograf

Klicka här för att läsa mer om vad jag erbjuder och vad som ingårHär hittar ni min engelska hemsida.

DELA DETTA INLÄGG

Brandwold

15 års erfarenhet

Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Yrkesverksam fotograf sedan 15 år, med studio i Täby, Stockholm. Innehar Gesäll- och Mästarbrev i Fotografyrket. Jag fotograferar alla typer av porträtt, främst bröllop och barn. ​​​​​​​​​Om du som jag älskar pastellfärger, motljus och stilren design är vi en bra match. Jag älskar att arbeta med min passion och gör mitt yttersta för att ni ska få porträtt som håller över generationer och lämnar avtryck. Jag fotograferar både digitalt och på analog film som ger fantastiska hudtoner, tidlöst utseende och vackert korn.

LÄR KÄNNA MIG